Стадионът на „Арсенал“ може да приеме двубоя между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев


Според британският промоутър Еди Хърн приемането на следващата защита на титлата на Антъни Джошуа се е превърнала в пряк двубой между два ожесточени футболни съперника от Северен Лондон.

Хърн твърди, че по принцип е постигнато споразумение Джошуа да защитива титлите си на WBA, WBO, IBO и IBF в тежка категория срещу Кубрат Пулев на 13 или 20 юни.

С невъзможността двубоя да се проведе на стадион „Уембли“ отдавна беше прието, че стадионът „Тотнъм Хотспър“, който беше открит миналата година на стойност £1 милиард и вече е организирал сNFL срещи, ще бъде мястото, но Хърн заяви, че Арсенал може да отнеме битката.

Техният стадион „Емирейтс“, беше открит през 2006 г., но той е с около четири мили по-близо до централната част на Лондон. И двата имат капацитет за малко над 60 000 зрители.

Стадион „Емирейтс“ отдавна не е приемал други събития освен футболни срещи, но американската група The Killers ще изнесе концерт на него на 5 и 6 юни.

„Има състезаение на Северен Лондон за този двубой. „Тотнъм“ получи нашето одобрение, но преговаряме и с „Арсенал“, те дойдоха при нас и попитаха: ‘Как да направим този мач?’

Имам чувството, че „Арсенал“ и „Емирейтс“ искат да измъкнат мача. Малко би било като фукане за тях.“

Арсенал и Тотнъм са големи съперници и Хърн твърди, че конкуренцията често подтиква другите, добавяйки, че след шоуто им в Саудитска Арабия миналата година са предизвикали интерес в Катар и Абу Даби.

„Е, сега е като „Шпорите“ и „Арсенал“, каза Хърн. „Не е правено преди на стадиона на Арсенал, но не виждам защо не.

„Емирейтс“ беше толкова революционен стадион, но вече се усеща като стар. Ситуацията е доста интересна. Ако искаш да се утвърдиш като дестинация за спортно забавление, взимането на този мач е нещо голямо.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *