Антъни Джошуа обясни защу Дионтей Уайлдър загуби от Тайсън Фюри

Антъни Джошуа смята, че Дионтей Уайлдър е използвал грешна тактика в своя трети двубой срещу Тайсън Фюри.

„Не и в днешния ден и през тези години боксьорите в тежка категория могат да не спират дванадесет рунда да работят с джеба си, защото тежка категория се промени. Онзи ден се срещнах с човек, който изработва ръкавици и той ми каза, че преди никога не е му се е налагало да изработва специални ръкавици по поръчка. Но днешните боксьори в тежка категория тежат 108-121 кг и са високи почти 209 см.

Цялата категория се промени през последните пет години. А преди, бойците можеха да използват джеба си в продължение на 12 рунда и да им се размине. Те щяха да се уморят малко, но бяха подготвени, защото бяха по-леки. Но сега, когато имате големи момчета които са по два метра, те се уморяват.

Уайлдър се опита, но за да получиш тази сила и тази свирепост, трябва да ги имаш тук горе [сочи главата си]. Преди да ги имаш тук [стиска юмруци], трябва да ги имаш и тук [сочи главата си],“ каза Джошуа,4 Коментара

 1. Иваил ноември 26, 2021 1:56 pm  Отговор

  Като става въпрос за голимина на юмрука Сони Листън ги бие всичките 🙂

  • k ноември 27, 2021 8:09 pm  Отговор

   Баща беше бивш боксьор, а после рефер и дълго време съдия. Той ми казваше, че удара в бокса се гради на РЯЗКОСТТА. Масата на мускула, няма чак такова голямо значение.

   • Иваил ноември 27, 2021 9:16 pm  Отговор

    Удряч се раждаш това не се учи. Мое мнение, има всякакви… Примерно Форман не е рязък/бърз ама удря като танк има и бързи дето нямат никаква сила подплатена с бързината…. Иначе за масата не е така къде са 50кг боксьор да те шибне и 110кг 😀
    В кръга на шегата юмрука на Листън сигурно е колкото главата на средностатистически бушмен 😀

 2. Гошо ноември 26, 2021 3:45 pm  Отговор

  Вярно му е голям, но и на Ленъкс не е малък 🙂 , но да не се забравя че Попай е ненадминат.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *