Еди Хърн: Дилиън Уайт не иска да е световен шампион на WBC, без да се е бил с Тайсън Фюри

Еди Хърн, промоутър на претендента в тежка категория Дилиън Уайт, обясни, че той не иска WBC да направи Тайсън Фюри „франчайз шампион“.

По-рано тази седмица станн известно, че Уайт е предприел съдебни действия срещу WBC – за да принуди организацията да нареди на Фюри да направи задължителна защита него.

Миналата година WBC нареди Уайт да получи шанс да се бие за световната титла до края на февруари 2021 година.

„Дилиън Уайт изгуби години за да се изкачи в ранглистата на WBC … плащаше за да участва в битки за международни титли, сребърни титли, междинни титли, елиминаторни битки, финални елиминаторни битки – за да се увери, че ще успее да получи шанс да се бие със световния шампион на WBC, да получи своя чек, да остави наследство и да постигне мечтата си. И тогава, когато от шампионския двубой го отделят няколко месеца вие казвате: ‘Сега Тайсън Фюри е „франчайз“ шампион. Съжалявам Дилиън Уайт, че няма да се изправиш срещу него, но страхотната новина е, че ти си новият световен шампион на WBC в тежка категория.’ После всички ще кажат ‘ти не си истински световен шампион.’

Познавам играта, знам какво ще се случи. Онова, което казваме е, че не искаме Дилиън Уайт да стане световен шампион на WBC в тежка категория без да се е бил с шампиона. Не искам Тайсън Фюри да се бие с Антъни Джошуа като франчайз шампион, защото после ще се започне, ‘Чакайте малко, този двубой за безпорната титла ли е?’ „, каза Хърн.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *