Антонио Маргарито разкри защо се оттегли от бокса през 2017 г.

Изминаха почти три години, откакто бившият световен шампион Антонио Маргарито излезе за последно на ринга.

Живеещият в Сан Диего „Торнадо от Тихуана“, който е бивш трикратен световен шампион в полусредна категория наскоро отпразнува 42-ия си рожден ден.

В последния си двубой Маргарито постигна спорна победа с техническо решение над Карсън Джоунс. Мнозина смятат, че Маргарито е бил на ръба да бъде нокаутиран, но двубоят бе преустановен поради аркада, която Маргарито получи над дясната си вежда след като с Джоунс си удариха главите.

„Истината е, че имах желание да продължа, но тялото ми не ме слушаше по същия начин, както когато бях по- млад. Струва ми се, че в последните си няколко двубоя не се чувствах по-същия начин като преди. Конентирах с жена си, докато тренирам, че вече не е същото … когато блокирах ударите с предмишниците си, изпитвах болки. Започнаха проблемите, лактите ме боляха, предмишниците ме боляха. Настъпваха по-млади боксьори и това беше най- проходящото време да се оттегля,“ каза Маргарито.

„Постигнах неща, за които никога не съм мечтал. Бих се с най-добрите в света. Победих много от тях, да не говорим за битките, които загубих. Срещнах се с едни от най-добрите боксьори на моето време. Изпитвам удволетворение от кариерата си. Още от дете, винаги съм го споменавал, че най-голямото ми предизвикателство е да стана шампион, успях да го направя и изпълних плана си да спечеля повече титли. Доволен съм от онова, което успях да постигна,“ каза Маргарито.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *