Джон Кавана разказа интересна история за това как Конър Макгрегър за малко не се е оттеглил от ММА през 2008

kavana

Джон Кавана, треньор на ирландската суперзвезда на UFC Конър Макгърегър (20-3, 17 КО), разказа интересна история за това как света на ММА за малко не е бил лишен от основната си звезда в зората на неговата кариера през 2008 година.

Както е известно, тогава Конър живее на социални помощи и това очевидно не е най- доброто време в кариерата му. Тогава Макгрегър участва в малки турнири в родната му Ирландия. А през лятото на 2008 г., когато той все още е неизвестен на широката общественост боец, Конър се изправя в октагона срещу 33-годишният латвиец Артемия Ситенков (15-16, ММА).

“ Организирах малки турнири и даавах на момчетата билетите за продажба. В Конър имаше много билети за това събитие. Неговия дуел събра всичките му приятели. Тогава неговата звезда тъкмо изгряваше. Но той се бие с едно кльощаво момче от Литва, което го прегази. Винаги казвам на бойците си да не чувстват болка по време на битка. Въпреки това те мразят чувството за срам, и за човек като Конър тази загуба беше срамна. След това аз дълго време не го видях, и не видях парите от билетите. Той получаваше обезщетения, печелеше по 100 евро за двубой и тренираше през зимата в студена зала. Винаги идва време, когато си казвате: ‘ По дяволите на всичко! Какво правя тук изобщо? ‘ . И той премина през целия този ад. Той беше шампион в две теглови категории в Cage Warriors, а аз не можах да намеря спонсор за протеин. Средната му доходи за тези пет години, бяха в размер на 1500 евро на година! Нямаше никаква възможност за развитие и той почти се беше оттеглил от спорта, “
– каза Кавана за Independent.ie.

kavana
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.