Демиан Мая победи Хорхе Масвидал след разделено съдийско решение

В изключително интересен двубой бразилския ветеран на UFC в полусредна категория Демиан Мая ( 25 – 6 ММА ) победи след разделено съдийско решение Хорхе Масвидал ( 32 – 12 ММА ) тази сутрин на провелия се в Далас турнир UFC 211.

Мая веднага взе центъра в октагона, започвайки активно да оказва натиск и правейки няколко опита да свали битката на земята. В средата на втората минута бразилеца все пак свали борбата на земята и зае гърба на съперника си, Масвидал успя да се изправи, но Мая висеше като “ раница “ на гърба му. До края на рунда бойците бяха в това състояние в близост до мрежата, Демиан нанасяше удари в опитите си да стигне до шията на Хорхе, който се защитаваше успешно. В оставащите тридесет секунди Масвивал успя да хвърли противника на земята, пласира няколко опасни удара, но в разгара на атаките прозвуча гонга.

Във втория рунд Масвидал пое инициативата и започна да бомбандира Мая с удари с ръце и крака. Хорхе се пазеше отлично от опитите на Мая да му влезе в краката, но Демиан бе в състояние да наложи своята игра и втората част от рунда беше зад него. Третият рунд бойците започнаха много предпазливо, без да насилват събитията, но Масвидал периодично нанасяше опасни удари. В средата на рунда Демиан отново свали битката на земята, където той започва да действа по- добре познатата схема – взе гърба на съперника си и нанасяше удари в главата му, надявайки се на грешка на противника си. В крайна сметка резултата от съдийските карти беше: 29-28, 29-28 за Мая и 28-29 за Масвидал.

====================================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *