Даниъл Кормие: Хабиб трябва да осъзнае, че битката с Фъргюсън ще бъде кървава

Шампиона на UFC в лека тежка категория Даниъл Кормие сподели своето мнение от предстоящата битка за титлата на UFC в лека категория между Тони Фъргюсън и Хабиб Нурмагомедов.

“ Мисля, че това е преходна битка за Хабиб. Той трябва само да осъзнае, че битката ще бъде кървава, тъй като Фъргюсън може да го нарани. Той ще трябва да се справи с кървенето. Тони е един от най-опасните бойци, които съм виждал през цялата ми кариера. Барбоса го биеше, но какво направи Тони? Той успя да се върне и принуди съперника си да се предаде. Фъргюсън е корав боец, той никога няма да се предаде.

Показателно за това беше битката му с Кевин Лий. Кевин е много талантлив боец. Ако обаче говорим за работа в стойка и за контрол на противника, уменията му не са толкова жестоки, колкото на Хабиб. Кевин, дори и със стафилококова инфекция, успя да преведе Тони в партер и да заеме позиция „фулмаунт“. Ако бях на мястото на Фъргюсън, този момент щеше да ме вълнува най-много. Срещу Хабиб тази позиция не може да бъде допусната, в противен случай ще останете там завинаги, „ каза Кормие в интервю за Bloody Elbow.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *