Александър Усик се контузи, финала на WBSS срещу Гасиев бе отменен

Световният шампион на WBC и WBO (до 90,7 кг) в полутежка категория Александър Усик (14-0, 11 КО) е получил „незначителна травма на лакътя“ по- време на своята подготовка за обединителния двубой срещу шампиона на IBF и WBA Мурат Гасиев (26- 0, 19 KO). Това беше съобщено от сайта на Световните Боксови Суперсерии ( WBSS ).

По този начин финалът на този турнир ще бъде отложен за неопределен период от време.

“ Това бе потвърдено от всички страни, включително и от наетите от Comosa AG ( компанията притежаваща правата на турнира ) независими лекари, че Усик няма да е в състояние да проведе битката на определената дата – 11 май, „ пише в сайта.

По-рано, срещата бе насрочена за 11 май в Джеда (Саудитска Арабия), но, както беше съобщено, организаторите имаха трудности с домакините. Освен това представители на Руската федерация многократно изразиха желанието си да „приемат“ битката на своя територия.

Усик се класира на финала на Световните Боксови Суперсерии след като победи по- точки латвиеца Майрис Бриедив. А Гасиев достигна до този етап на турнира, на 3 февруари, като нокаутира в последните секунди на полуфиналите кубинеца Юниер Дортикос.

https://photo.boxingscene.com/uploads/usyk-gassiev_1.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *