Александър Поветкин: Предстоящия двубой ще постави всичко на мястото си. Аз ще победя Бърмейн Стивърн

Руския претендент в тежка категория Александър Поветкин (30-1, 22 KO), заяви, че заедно с треньорския си щаб е изучил детайлно бившия световен шампион на WBC Бърмейн Стивърн (25-2- 1, 21 КО).

Припомняме, че двамата ще се бият на 17 декември в Екатеринбург, където те ще си оспорват “ вакантната “ титла на WBC както и правото да се изправят срещу световния шампион на WBC американеца Дионтей Уайлдър, който лекува контузия. Преди няколко дни беше съобщено, че в организма на Стивърн е открито забраненото вещество диметиламиламин ( DMAA ), но според решението на WBC срещата между Стивърн и Поветкин ще се проведе. Канадецът ще трябва да плати и глоба от $ 75 хиляди., както и да положи 40 часа общественополезен труд, насочени към насърчаване на борбата срещу употребата на допинг.

“ Разбира се, ние заедно с моя треньорския щаб изгледахме мачовете му и се запознахме с неговия стил на боксиране. Мога да кажа, че съм добре запознат с противника си. Силните и слабите страни? Знаете ли, на това ниво няма слаби противници. Бърмейн е боксьор, намиращ се в топ 10 на най- добрите боксьори в тежка категория. Разбира се, има някои детайли, които съм взел под внимание, но аз няма да ви ги разкрия. Съжалявам, но искам да спечеля. Нокаут или по точки – няма значение. „

По отношение на дългия период без мачове, Поветкин каза, че това не е повлияло на формата му: “ През цялото това време тренирах, постоянно тренирах и се поддържах във форма. Нямаше период в който да не тренирам и да се занемаря. Аз съм в добра форма. Бокса – не е просто част от живота ми, той е целият ми живот. Така че не мислете, че аз съм бил или се намирам в лоша физическа форма. Предстоящата среща ще постави всичко на мястото си, „ каза Поветкин за «Известия».

povetkin

=====================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.