Олександър Усик отказа Чаз Уидърспун в седмия рунд

Бившият абсолютен шампион в полутежка категория и задължителен претендент за титлата на WBO в тежка категория Олександър Усик дебютира с победа в кралската категорив категория. Тази сутрин в Wintrust Arena в Чикаго, САЩ Усик отказа Чаз Уидърспун в седмия рунд.

Усик започна предпазливо като се движеше около съперника си и го обработваше с джеба си. Уидърспун основно се бранеше, а от началото на третия рунд украинецът започна изцяло да доминира. Усик нанасяше удари в главата и тялото на съперника си и вдигна темпото.

В пети рунд Уидърспун започна да изпитва проблеми с ударите на Усик. Но все пак той успяваше да се задържи на краката си. Удирспун видимо започна да се уморява. Шестият и седмият рунд не предложиха нищо по-различно – Усик атакуваше, Уидърспун се опитваше да остане прав.

Уидърспун обаче понесе много тежки удари и видимо нямаше сили да продължи. Преди началото на осмия рунд той отказа да продължи двубоя.

Сега на Александър Усик му предстои двубой срешу победителя в реванша между Анди Руиз и Антъни Джошуа.
2 коментара

  1. Дидо октомври 13, 2019 10:18 am  Отговор

    Ако победителят оваканти пояса на IBF, може и да му предстои. Иначе ще бъде подигравка със феновете, федерациите и правилата.

  2. Митко октомври 13, 2019 1:40 pm  Отговор

    Ако се спазват правилата за защита подред на поясите е наред WBO. Федерациите вече не искат да вземат/ овакантяват пояси и са се разбрали за повече търпение. Искат да направят мач за абсолютен шампион пък и така повече пара ще има

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *