ИНТЕРВЮ:Флойд Мейуедър младши

http://jocksandstilettojill.com/wp-content/uploads/2012/09/floyd_mayweather.png

Флойд Мейуедър:
Някои ме мразят, други ме обичат, но всички ми плащат
В затвора разбрах, че най-важна е свободата, а не парите, казва шампионът

На 35 г. Флойд Мейуедър си има всичко. Известният като Богаташчето боксьор печели поне по $20 млн. на мач, има 43 победи от 43 срещи на профи ринга, живее като цар. Наскоро обаче Мейуедър излежа 2-месечна присъда заради побой над бившата си жена. Малко след като излезе от затвора, Флойд говори за бокса, парите и жените си.

– Флойд, отдавна казахте, че ще се биете срещу Мани Пакиао. Но още няма уреден подобен мач.
– Така е. Знам, че това е въпросът, който тормози всички фенове на бокса. Всеки ме пита за този мач. Не съм казал, че такъв мач няма да има. Може да се случи, но само ако имаме равни условия. Аз съм лицето на бокса и искам равни условия. Искам и да има кръвни допинг проби. Вижте какво се случва с Ланс Армстронг, той минава през същото.
– Вие поддържате имидж на лошо момче, харесва ви да сте такъв. Но как може да сте лошото момче, когато се занимавате с неща като допинг тестове?
– Хората трябва да осъзнаят, че аз не мразя Пакиао. Даже го уважавам. Но искам да участвам в чист спорт, само това. Заради това искам допинг проби.
– А как стои въпросът с парите? Как ще бъдат разделени?
– Ние не се бием за еднакви пари. Как можем да делим, след като не се бием за равни пари? Но за това можем да говорим чак след като се разберем за допинг пробите.
– Вие твърдите, че той взима допинг. Защо не вземете същите стероиди или каквото там смятате, че ползва Пакиао, и не се качите на ринга срещу него?
– Не вярвам в измамата. Вярвам в победата по честен начин.
– А защо той не иска да се подлага на допинг тест?
– Не мога да кажа. Всеки боксьор, срещу когото съм се бил, дава кръвна допинг проба. Аз също давам постоянно. Не знам дали иска, или не иска, но е факт, че не се подлага.
– Чия беше идеята рапърът 50 cent да ви стане промоутър?
– И преди бях казал – всичко, до което се докосне той, се превръща в злато. Сега имаме две компании, заедно сме и ще продължаваме да работим здраво, за да изкарваме повече.
– Хората говорят много за вашето приятелство с него. Приличате на две 12-годишни момчета, които се виждат и решават да се мотаят заедно. Как се сприятелихте с него?
– Минали сме през еднакви трудности в живота, това ни обединява. Той е отгледан от баба си и дядо си, мен също ме отгледа баба. Неговата майка го е обичала, но е имала проблеми, моята – също. Той беше известен като престъпника, бандита на хип-хопа, за мен се говореше същото в бокса. Историите ни си приличат. С него се разбираме, понякога се караме.
– Хората имат различни мнения за вас. Аз например харесвам Флойд заради това, че е от 16 години на профи ринга и няма загуба, но мразя Флойд, защото се държи като задник понякога. Така е и с повечето хора, но всички ви уважават по някакъв начин.
– Въпросът е да изградиш личността си, да имаш характер.
Понякога трябва да говориш по-грубо, да си прям, за да наложиш характера си
– Харесва ви да сте лошото момче.
– Не, харесва ми да забавлявам хората. Всичко е заради това. Някои хора плащат, за да ме видят как бия, други пък плащат, защото искат да ме видят как падам. Но всички плащат.
– В момента като че ли сте по-скромен, не се държите както бяхте преди. Наскоро излязохте от затвора, да не би това да ви е променило?
– Този случай е малко сложен. Защото ме осъдиха за побой над жена. В такива случаи по принцип излизат снимки на битата жена. Така беше с певицата Риана, когато бе бита от гаджето си Крис Браун. А в моя случай нямаше нещо такова, просто защото не се е случило. Иначе щеше да има някакви снимки, доказателства. Аз просто бях прекалено прям. В съда имаше много удари срещу мен, заради това реших да приема споразумението и да вляза в затвора за три месеца. (Той излежа само два и бе освободен – б.а.)
– Какво преживяхте в затвора?
– Бях заключен в една стаичка. Бях сам, нямах никакви контакти с другите затворници. Нямаше телевизор, нямаше нищо. Заключен си по 23 часа на ден от понеделник до петък. През уикендите въобще не излизаш от килията, не те пускат.
– Какво правехте през цялото това време?
– Загубих доста килограми. Не ядях почти нищо там. Единственото, което хапвах, бяха сандвичи с фастъчено масло и мармалад, шоколадови десерти и чипс. Не исках храната в затвора.
– Защо? Не я харесвахте или не й вярвахте?
– Не й вярвах. Но освен това не я харесвах. Носеха ми само нещата, които можех да поръчам. Можеш да направиш списък, но само с подобни храни, най-обикновените неща като сандвичите.
– Имахте ли проблеми с надзирателите? Със сигурност на подобни места има завист, има хора, които ще се опитат да ви нападнат.
– Във всяка ситуация има добри и лоши неща. Най-хубавото нещо в затвора бяха писмата на феновете, за което искам да им благодаря. Постоянно идваха нови и нови, беше ми хубаво да ги чета. Не мога да кажа точната цифра, но бяха между 200 000 и 300 000 писма. Освен това прочетох някои книги, списания. Музиката беше забранена. Започнах и да тренирам. Започнах с 436 лицеви опори на ден, след това ги направих 872, а на края правех по 1300 опори на ден.
– Колко опори можете да направите в една серия?
– Най-много съм правил 141. Но обикновено се правят по 100 опори на серия.
– А коремни преси?
– Не можех да правя, защото килията беше много малка.
– Толкова малка? А как спяхте в нея, щом е толкова малка?
– Седях на пода в по-голямата част от времето.
Беше диво изживяване, но взех положителните неща от него
– Това първото ви влизане ли беше в затвора?
– Да. Преди съм влизал в ареста, но не съм бил там по цели нощи. Стоял съм най-много 12 часа зад решетките. Но никога не бях оставал затворен толкова много време.
– Сега сигурно много ви харесва да сте в тази стая?
– Не, проблемът не беше стаята. Най-важна е свободата. По принцип американското мислене, психиката ни е с мото „Искам да стана богат”. Но когато ти отнемат свободата, не ти пука за парите, а си искаш свободата. Искаш да видиш дърво, да отидеш в парка. Това са много важни неща.
– Харесвате ли други спортове?
– Да, гледам баскетбол и футбол. А освен това често залагам.
– Какъв съвет ще дадете на хората, които залагат на спорт?
– Не мога да дам съвет. Залагал съм $200 000, понякога за един уикенд залагам по $20 000. Гледам много мачове. Дава ми някакво удоволствие. Например в събота сутринта да спечелиш 600-700 хиляди на мач от колежанското първенство.
– Каква е най-голямата ви загуба от залози?
– Печелил съм много. Печелил съм $800 000, $600 000, $400 000. Понякога тези печалби се трупат, печеля редовно. Но след това може да ги загубя. След загуба се ядосвам, но пък знам, че съм напред с $3 млн. например.
– Каква е най-голямата ви печалба?
– Мисля, че е $2 млн.
– На себе си ли заложихте?
– Не. На други спортове.
– Да поговорим за личния ви живот. Ще се ожените ли някой ден?
– Да се надяваме. Стискам палци. Но пък това не е най-важното.
Важното е аз винаги да съм до жената и тя да е до мен, да се подкрепяме
– А бихте ли поканили бивше гадже на сватбата си?
– Зависи от това какви са отношенията ви. Ако сте се разделили със скандал, няма как да я поканиш. Но ако сте го направили с уважение, тогава защо не.
– Вашата бивша жена ви вкара в затвора с обвиненията за побой. Нея сигурно няма да я поканите.
– Със сигурност не. Но пък й желая всичко най-хубаво, защото с нея имаме три деца. Тя е разочарована, защото се разделихме, но въпреки всичко съм сигурен, че още ме обича.
– А как стои въпросът при другите бивши?
– Аз съм имал само три гаджета в живота си.
– Това е шокираща новина – Флойд Мейуедър е правил секс само с три жени.
– Не, не съм казвал това. Относно секса там вече не знам каква е цифрата. Ще кажа само, че съм се забавлявал.
– А притеснявате ли се, че жените, с които спите за една вечер, ще говорят за вас след това?
– Не. Те могат да говорят само хубави неща.
– А как стои въпросът с музиката?
– Аз съм на 35. Слушам хип-хоп още от дете, още през 80-те. Отидох на един концерт на Run DMC, след това помня участията на някои рапъри в радиото.
– Вие се държите като рап звезда. Повлияли ли са тези певци на държанието ви?
– Вижте, за мен музиката и хип-хопът най-вече опира до историите, които разказва. Но вместо да говори, Флойд Мейуедър прави историята. Например един рапър може да пее, че има 8 ролс-ройса. Аз ги имам, без да има нужда да пея за тях. Имам такива играчки в Маями, в Лас Вегас. Иначе и аз мога да рапирам, поне малко.
– Как си избирате колите? Звучите така, все едно си купувате автомобил както си купувате мляко в магазина.
– Не, не е така. Понякога ми се обаждат. Например така беше с Ролс-Ройс Фантом. Обадиха се, казаха: „Искаш ли да имаш първия такъв автомобил в света?” Даже ми поставиха името. Обичам такива неща, обичам играчките.
Всички мои играчки в Лас Вегас са бели, в Маями ги имам същите, само че черни
– Известен сте като Богаташчето. Колко пари всъщност имате? Колко сте спечелили от бокса?
– Няма да кажа. Проверете си го.
– Имаше ваши снимки, на които горите 100-доларови банкноти в клуб. Ще продължите ли да го правите?
– Вижте, случват се такива неща. Аз се забавлявам. Не знам дали ще стане пак, не знам какво ще става в бъдеще. Но искам да си правя купон.
– Според някои източници сте спечелили $230 млн. на ринга. $25 млн. срещу Оскар дела Оя, $25 млн. за Рики Хатън. Даже сте взели $20 млн. за участието си в световната федерация по кеч.
– Кечмания беше хубаво изживяване. Харесвам кеча, даже ще се върна отново в кеча, пак на Кечмания. Иначе харесвам много Трите хикса, той е моят човек. Всички смятат, че в кеча няма истински бой, ударите са фалшиви и това е просто едно шоу. Но не е така. Когато се бих с Грамадата, той ме удари наистина. А аз наистина му счупих носа, когато го ударих. Така че не е толкова фалшиво.
– Да се върнем към музиката. На каква музика обичате да тренирате?
– На различни стилове, не само на хип-хоп. Понякога в залата си пускам Стиви Уондър например и други певци от по-старото поколение, като Джеймс Браун например. И те имат вдъхновяващи песни. Когато правя упражнения или бягам, слушам музика. През останалото време предпочитам да няма музика. Но когато тичам например, никога не слушам хип-хоп. Музиката трябва да е спокойна, за да тичам в правилния ритъм. Аз не обичам много да бягам, макар че понякога се налага да бягам по 40 км.
– Няма ли да се пуснете на маратон?
– Не. Баща ми (Флойд Мейуедър старши, също боксьор – б.а.) е участвал. Не бих бягал, но ако ми предложат правилната сума, бих участвал.
– Колко души работят за вас?
– Имам един личен асистент, иначе са общо 43 души. Има хора, които пътуват с мен, и хора, които следят бизнеса у дома. В момента с мен пътуват трима души.
– А колко са охранителите ви?
– Четирима в момента.
– Толкова много?
– Просто се налага. Обичам феновете, но не мога постоянно да давам автографи или да се снимам с тях. Понякога искаш просто да седнеш в някой ресторант и да вечеряш със семейството си. В такива случаи се налага да има охранители.
– Къде е офисът ви? В къщата ви ли?
– Ние имаме няколко офиса в Лас Вегас и на други места.
– Много хора ви плюят, че пръскате парите си за играчки, както сам казвате, освен това залагате много.
– Вижте, аз не казвам на хората как да си харчат парите, нали? Имам ги, спечелил съм ги, ще си ги харча, както аз смятам за добре. Ако някой друг ги спечели, тогава той да си решава. На мен така ми е добре. В удобна позиция съм. Може да не се боксирам, ако не искам. Благословен съм. Както казах и преди – всеки живее живота си, както сам иска. Същото важи и за парите. Всеки си ги харчи, както сметне за добре.
– Ще се биете ли скоро?
– Не знам. В момента основната ми цел е да прекарвам повече време с децата си. Те вече са тийнейджъри. Синът ми е на 13, дъщеря ми скоро ще стане на 13. Другите ми две деца са на 11 и 9. В момента целта ми е да прекарвам повече време с децата си. Така че не знам кога ще дойде следващият мач. Не съм имал почивка от години. Дори когато не се бия, постоянно съм на някакви събития, нямам почивни дни.


Tagged:


Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *