Анализ Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко

http://static.bnews.bg/70750b52e6a4.jpg
Стивън Маркс
eastsideboxing.com

Владимир Кличко е критикуван от много хора в късния етап на кариерата си заради това, че подбира съперниците си. Срещу Поветкин много хора си мислеха, че ще стане хубав мач, но както очаквах, въпреки че е по-силен от доста от боксьорите, Александър тотално се провали срещу шампиона. Въпреки че бе считан за силен съперник, Поветкин не се беше бил с никой от топ 10 преди Кличко. Но извън топ 10 бяха и предишните четирима съперници на Владимир – Пианета, Вах, Томпсън и Мормек. Никой от тях нямаше никакъв шанс.
Единственият съперник, който има шанс срещу Кличко, е Кубрат Пулев. Мачът между двамата може да е най-интересният в тежки категория, който сме гледали от доста време насам.
Пулев е трети в световната ранглиста след братята Кличко, макар че официално е втори, тъй като Виталий отпадна заради това, че не се е бил от година. Пулев е само с 4 см по-нисък от Кличко. Победи съперници, които са по-едри от Владимир, а последният му мач беше срещу здравия Тони Томпсън, който беше на 7-о място в ранглистата. Има здрава брадичка, страхотно бърз е с краката. Но не физическите му данни ще направят мача му с Кличко най-добрия от години.
Стилът прави мача. Кличко не е бияч, той не е някой, който ще тръгне на размяна на много удари. Кличко е тактик. Той ще стои надалеч, ще разчита на левия си прав удар, гръмотевичната дясна ръка и лявото кроше. Много от последните му съперници искаха да влязат в близък бой с него и да разчитат на крошета и ъперкъти. Не е ли очевидно, че Владимир няма да позволи подобно нещо?
Стилът на покойния вече треньор Еманюел Стюърд си личи при Кличко – той знае какво да прави срещу такива боксьори. Или го посреща със здрави удари, или се дърпа назад и избягва ударите, като използва големите си дълги ръце. И какво ще стане, ако излезе срещу човек, който контролира дистанцията по същия начин като него? Кубрат Пулев не е просто един голям мъж с физическа сила като Мариуш Вах и Франческо Пианета. Той е голям мъж с технически умения като самия Кличко. Пулев има много силен ляв прав, бърза дясна ръка, която пласира много красиво. Ако Владимир може да бъде ударен, то това е с прави удари, а Пулев ги има. Неговото умение да уцелва точния момент може да обезсили скоростта и бързите крака на Кличко, а рефлексите му може да направят така, че Владимир трудно да намира целта.
Кубрат е главен претендент за титлата на IBF и ще се срещне с Кличко скоро. Владимир няма как да го избягва вечно. Дано този бой се проведе колкото се може по-скоро, всички фенове го искат!


Tagged:


Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *