Тайсън Фюри планира да стане треньор след като прекрати кариерата си

Тайсън Фюри планира да стане треньор, след като окачи ръкавиците си на пирона.

Световният шампион на WBC в тежка категория смята, че му остават максимум пет мача в професионалната кариера – включително сблъсъци с Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа.

Но после той планира да остане в спорта и да работи със следващото поколение боксьори.

„Сега знам, че искам да остана в бокса “, казва Фюри.

„Откакто отворих залата си в Моркамб, открих, че изпитвам изключително удоволствие от преподаването. Чувството, което изпитвате от работата с млади боксьори или бойци, които се намират на по-ниско ниво, виждайки ги да се учат от вас, е невероятно. Да гледаш как хората попиват онова, което им казваш, и го правят, или някое обещаващо хлапе да прави нещо добре, е изключително приятно.

Когато завърша кариерата си като шампион след може би още четири или пет срещи, с Шугър (Хил, треньор на Фюри) ще започнем работа заедно. Ще подготвим няколко бойци. Машината вече се задейства, като се свързахме с няколко млади надежди от целия свят. Надяваме се, че ще открием нов световен шампион в тежка категория. Това би било невероятно – може би дори ще е по-голямо постижение, отколкото да спечеля всички колани.

За мен е по-трудно. В рамките на ринга знам точно какво трябва да направя, за да спечеля. Но когато е някой друг, над когото нямате такъв контрол, ще е огромно предизвикателство. С нетърпение очаквам да го направя. Цял живот се занимавам с бокс и познавам играта отвътре, но по- този начин ще продължа да съм в големия бокс, без да ми разбиват лицето.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *