Президентът на WBC: Конър Макгрегър може да се бие за световната титла, ако победи претендент поставен в ранглистата

Президентът на Световния Боксов Съвет (WBC) Маурисио Сюлейман обясни, че суперзвездата на UFC Конър Макгрегър би получил шанс да се бие за световната титла на WBC – ако победи поставен в ранглистата претендент.

Макгрегър направи дебютира в бокса през август 2017 г., когато беше спрян в десетия рунд от Флойд Мейуедър на T-Mobile Arena в Лас Вегас.

„Бих казал, че той трябва да се изправи и да победи поставен в ранглистата претендент, тогава ще има право да попадне в ранглистата и да се бие за титлата. Имаме много примери с бойци от муай тай, които преминават в професионалния бокс и имат право да се бият за титлата,“ каза Сюлейман.

„Имаме и суперзвезди аматьори като Василий Ломаченко, които стават професионалисти и се бият за титлата и е доказано, че това функционира.

За да се състезава и да стане световен шампион на WBC, той ще трябва да се боксира и да заслужи своето място в ранглистата. Тогава той щеше да бъде в състояние да предизвика шампиона. Не знам в каква теглова категория би се бил, но определено ще трябва да постигне задължителна победа над качествен съперник, за да бъде за да бъде поставен в ранглистата.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *