Ивендър Холифийлд: Джордж Форман и Ридик Боу удрят най- силно

Ивандър Холифийлд смята, че Джордж Форман и Ридик Боу удрят по -силно от Майк Тайсън.

Холифийлд стана безспорен световен шампион в тежка категория през 1990 г., когато победи Бъстър Дъглас.

„Джордж Форман ме е удрял най-силно,“ каза Холифилд. „Но Ридик Боу ми е нанесъл най-много силни удари. След като загубих първата си битка с Боу, бях вдъхновен от хората, които казваха: ‘По дяволите, той не спира да настъпва колкото и да го удряш.’

Предполагам, че първата битка в тежка категория, която ми беше най- трудна, бе, когато се бих с Майкъл Дюкс. Но след Дюкс аз някак израснах в това как да се противопоставя на по-големите момчета и са малко по- опитни от мен.

След като разбрах, че мога да бъда наранен… Спомням си, че в един момент си мислех, че никога няма да бъда наранен, защото никога не ми се е случвало. Но първия път, когато Бърт Купър ме удари [през 1991 г.], и за първи път ми отброиха нокдаун, си казах, ‘Уау.’ Когато той ме повали, не видях удара, помня само,че краката ми се подгънаха. След това не бях нараняван, докато не се бих с Ридик Боу.

Изкуството на играта е да те ударят само когато направиш нещо нередно. Така че дори понякога може да се справите, въпреки че сте направили нещо нередно, а човекът не ви е ударил, така че сте доста благодарни.

Или сте в състояние да ударите човека, или човекът е в състояние да ви удари. Или ударите човека, или се движите, ако не го ударите и не се движите, има вероятност да бъдете нокаутиран. Ако не ударите съперника си, но се движите, той няма да ви удари.“2 Коментара

  1. Иваил септември 10, 2021 5:53 pm  Отговор

    А Форман казва, че Холифийлд е най-техничния срещу който се е бил, а тва от него е голям комплимент като се има предвид срещу кой се е бил.

  2. k септември 11, 2021 11:25 pm  Отговор

    Скоро не съм виждал такъв джъмпър , като Холифийлд. Не знам защо не е толкова признат . Например Майк Тайсън е нещо, като бог, а Доста от съперниците му са с …. способности.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *