Дмитрий Бивол: Осъзнавам каква е ситуацията заради която не се боксирам

Световният шампион на WBA (супер) в лека тежка категория Дмитрий Бивол не се е боксирал от октомври миналата година, но не се притеснява от продължителното си отсъствие от ринга, защото разбира ситуацията в която се намира целия свят заради продължаващата пандемия от коронавирус.

„Всъщност все още няма конкретна дата и съперник. Руската боксова федерация имаше желание да организира мач, но засега това все още е само на думи. Просто някаква битка, за да не се застоявам твърде дълго време. Все още чакам. Надявам се, че когато завърши 2020 г., ще започне нов етап. Надявам се, че вече ще имам някакво предложение.

Разбира се, осъзнавам каква е ситуацията, така че съм спокоен. Опитвам се да разбера същността и осъзнавам защо възникна такава пауза. Първите десет или дори двадесет от Boxrec – са желани противници, но ако погледнете първите десет, има няколко боксьори, с които съм се боксирал. Следователно е по-трудно да се избере противник.

Що се отнася до шампионските мачове, един колан е вакантен, но вече са определени претендентите за него. Останалите две титли също чакат да бъдат защитавани в близко бъдеще, а все още няма човек, готов да организира такъв двубой. Затова чакам,“ каза Бивол.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *