Дерек Чисора: Даниъл Дюбоа постъпи правилно

Бившият претендент за световната титла в тежка категория Дерек Чисора подкрепи Даниъл Дюбоа заради решението му да не продължи в битката срещу Джо Джойс.

В края на ноември Дюбоа коленичи в десетия рунд след като лявото му око беше напълно затворено след получените удари.

После се оказа, че младият боксьор е получил фрактура на орбиталната кост.

„Това беше добра битка,“ каза Чисора. „Проблемът беше, че Даниел Дюбоа не уважаваше Джо Джойс. Мисля, че целият му екип не уважаваше Джо Джойс. От неговите мениджъри до неговите промоутъри, те не уважаваха Джо Джойс. Те казваха: ‘Той боксира много бавно, движението му не е добро.’ Докато Даниъл не излезе там. На него му липсваха мощ и енергия.

Той беше претренирал за тази битка. Джо не направи нищо невероятно. Той просто продължи да използва джеба си и да се движи. Той работеше с двоен джеб и бавния джеб влизаше. Казваха на Даниъл да движи главата си, но той не можеше да се помръдне.

Беше като, ‘Удари ме и аз ще те ударя.’ Изпратих съобщение на Даниъл Дюбоа след мача, ‘Това е най-доброто нещо, което можеше да направиш за кариерата си, да коленичиш.’ Коленичи. Защо да ослепяваш? За да те нарекат герой? Коленичи.

Написах му, че най-доброто нещо, което можеше да направи е да коленичи. После щеше да спечелиш битката, но повече нямаше да можеш да се биеш, защото си ослепял. Той тича за маратон, а не бяга на 100 метра. Предстоят му години в бокса.“1 Коментар

  1. Иваил януари 2, 2021 2:14 pm  Отговор

    Съгласен съм със Чисора няма смисъл да рискуваш здравето и кариерата си заради един двубой. Витали и той се отказа срещу Бърд, а той си е войн по принцип.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *