Дейв Алън: Считам Антъни Джошуа за фаворит 51-49 в срещата срещу Александър Усик

Дейв Алън дава леко предимство на шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа в предстоящия му двубой срещу Александър Усик.

„За мен срещата Джошуа – Усик не може да се сравни със срещата Джошуа – Фюри по отношение на размера и мащаба на събитието, но това е добра битка. Аз лично знам, че Усик е невероятен талант. Според мен, Джошуа е фаворит поради вродената си физика, но това е супер битка, невероятна битка.

Усик е абсолютен световен шампион в полутежка категория. Той не завоюва два или три колана, а завоюва всички четири колана. Усик е един от четирите боксьори, които са притежавали и четирите колана от създаването на WBO през 1995 г. И той ще се бие с Антъни Джошуа, който е световен шампион. Това е супер мач. Голям мач. Сега казваме: ‘Е, да, това е голяма битка’, но след 20 години ще погледнем назад и ще кажем: ‘Майната му, уау’.

Джошуа има такива топки, че дори няма да повярвате. Той даде тласък на битката с Фюри, а сега ще се бие с Усик. За мен те са двамата най- добри боксьори в тежка категория освен Джошуа. Невероятно, Джошуа заслужава изключително уважение. Харесва ми срещата Джошуа – Усик. Считам Джошуа за фаворит 51-49. Невероятна битка,“ каза Алън.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *