Дейвид Бенавидез: Едгар Берланга нокаутира само обитаци

Едгар Берланга предизвика сериозен интерес сред боксовите фенове след като постигна 16 нокаута в първия рунд по време на кратката си кариера.

Бившите шампиони Андре Уорд, Тимъти Брадли същи останаха впечатлени от неговите изяви. Легендарният промоутър Боб Аръм го сравни Майк Тайсън и го определи за бъдеща звезда.

Но бившият световен шампион на WBC в супер средна категория Дейвид Бенавидез въобще не е впечатлен от Берланга.

„Хората, които той нокаутира, са обитаци,“ каза Бенавидес. „Всички те са измет, но той ги кара да изглеждат добре. Бия се с по-добра конкуренция от 17-годишен, 18-годишен. Сега той е на 23 години и не се бие с никой. Ако това кара него и екипа му да се чувстват добре, така да бъде. Страхотно е, но нещата се променят, когато нокаутирате хората в първия рунд, сега има натиск. Той се хвърля в първия рунд.

В тази професионална игра има много неща, които той трябва да научи. Трябва да се научите как да направите няколко рунда, да нанесете няколко джеба, да подготвите някои момчета. Не винаги трябва да търсите нокаута в първия рунд, но сега, когато хората правят от това голяма работа, той е поставен под голям натиск да нокаутира хората в първия рунд. Имам няколко видеоклипа с него как е нокаутиран при аматьорите. Току-що гледах видео с Ериксън Любин, който го млати, така че не мисля много за този човек. Ще видим докъде ще стигне. Това определено е битка, която искам да се случи в бъдеще.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *