Александър Усик няма да остъпи нито на сантиметър от планирания си шампионски двубой срещу Антъни Джошуа

Александър Усик, който е задължителен претендент за шампионската титла на WBO в тежка категория, няма да остъпи нито на сантиметър от планирания си шампионски двубой.

Настоящият шампион Антъни Джошуа, който също притежава титлите на WBA, IBO, IBF, се интересува повече от обединителен двубой срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри.

Но за да бъде заложен коланът на WBO, трябва да се направи нещо с Усик – или Джошуа ще бъде принуден да освободи титлата.

„Към настоящият момент крайният срок има по- голямо значение за Фюри и ЕйДжей, а не за Усик. Имаше разговори за временната титла или, че победителя от ЕйДжей срещу Фюри ще се откаже от титлата на WBO на следващия ден [след като се бият], каза Красюк.

„Но в момента Усик е задължителен претендент за шампионската титла на WBO. Той никога не е давал съгласието си двубоят [Джошуа-Фюри] да се проведе без него. Сега Усик е в добра кондиция, той успешно се възстанови от последната си битка и очаква с нетърпение да се бие за титлата тази пролет. Битка без титла никога не е била обсъждана и наистина се надявам, че никога няма да бъде.“2 Коментара

  1. Марин януари 12, 2021 11:04 am  Отговор

    Еми щом ще се овакантява титлата след първия мач на Фюри и Джошуа нормално да не отстъпва. После ще трябва да се бие със Джойс и няма нищо сигурно там. Сега иска да вземе големия чек, но Джошуа ако я оваканти което ме съмнява пак няма да има добър чек. Трябва да победи Джойс и вече да обединява със абсолютния шампион. Срещу Джойс обаче ще му е много трудно. Онзи е голям и има добър джеб и кардио. Също така и съдиите ще са във него подкрепа.

  2. недко януари 12, 2021 12:38 pm  Отговор

    тои вече го е бил един път,затова си мисля че пак ще го направи..единствената заплаха на усик е фюри

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *