Тони Белю разкри, че е направил сериозни промени за предстоящия си реванш срещу Дейвид Хей

Тони Белю е дълбоко в един от най-дългите тренироръчни лагери в кариерата си, докато се подготвя за предстоящия си реванш срещу Дейвид Хей.

Бомбардировачът шокира боксовия свят през март миналата година, когато бавно и методично пречупи Хей, което принуди неговия ъгъл да сложи край на мъките му в 11-ия рунд.

В разговор за подкаста Pound For Pound, 35 годишния ливърпулец разкри, че е направил сериозни промени в своята подготовка за двубоя срещу Хей.

“ Направих няколко промени, сега съм на диета много по-дълго време от обикновено, което не ми харесва, ще бъда напълно честен, „ каза Тони.

“ Започнах със спарингите, много по-рано от обикновено. По- принцип бих започнал със спарингите едва преди една седмица [за 5 май] – но сега започнах със спарингите преди осем седмици.

Започнах 14-седмичен лагер и провеждам спаринги от 12-та или 13-та седмица.

Направих това, защото не съм се боксирал отдавна. Просто искам да съм сигурен, че съм се подготвил максимално и не съм оставил нищо на случайността.


Стилът на Хей се е променил през годините и той е отстъпил ужасно много. Той все още ще има ударна мощ. Но аз също притежавам такава. Ако го намеря с перфектно ляво кроше, той ще бъде нокаутиран. Но ако той ме удари с дясната ръка, аз ще бъда нокаутиран, няма спор в това.

Смятам, че двамата принадлежим към полутежка категория. Дейвид качи много мускули и се опита да се противопоставии на големите момчета в тежка категория – но това беше успешно само, когато срещу себе си имаше големи, глупави гиганти като Николай Валуев, които да победи.

За мен битката с Дейвид вероятно ще е последната ми в тежка категория. Имам намерение да го победя на 5 май и след това да се върна в моята дивизия и да се изправя срещу победителя от финала на турнира Световни Боксови Суперсерии между Александър Усик и Мурат Гасиев. „

https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/102/590x/secondary/tony-bellew-1293728.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *