Александър Поветкин брутално нокаутира Дейвид Прайс

Преди малко на “ Принсипалити стейдиъм “ в Кардиф, Уелс Александър Поветкин (34-1, 24 КО) очаквано нокаутира Дейвид Прайс (22-5, 18 КО) и запази своите регионални титли на WBA Cинтерконтинентална) и WBO (международна) в тежка категория.

Неофициално това беше представяне на Поветкин пред британската публика, която да го опознае преди да бъде организирана негова битка с Антъни Джошуа.

Едва ли някой се е съмнявал в победата на Поветкин. Причината е проста, въпреки че Дейвид Прайс има отлични боксови данни, той въобще не може да ги използва.

Самото организиране на срещата на Прайс с Поветкин по- отношение на спорта, беше повече от странна. Но от бизнес гледна точка напълно логична. Тъй като впечатляваща победа с нокаут на Поветкин ше предизвика по- голям интерес към двубой на Джошуа с него.

Но Прайс не заслужаваше да стане жертва на един от най-страшните боксьори на това време. Въпреки, че това е най- вероятно последната голяма битка в кариерата му, след която Прайс най-вероятно ще завърши кариерата си.

Очаквано битката завърши бързо. Дори и при самото излизане към ринга можеше да се разбере, че Прайс отново се е сринал психологически. В очите му се четеше страх. Поветкин, както винаги, излъчваше увереност.

Първият рунд Поветкин направи атака в тялото на Прайс. Беше забележимо, че Прайс е притеснен и не може да се справи с напрежението. Във втория рунд Прайс се опита да използва джеба си и да държи Поветкин на дистанция, но това не се получи, и той започна да се разкрива и да получава удари в главата. В третия рунд Прайс реши да влезе в размяна и веднага бе повален в нокдаун. Въпреки това, в края на рунда той удари в главата Поветкин, който се запрепъва назад и полегна на въжетата, реферът му отброи нокдаун. Но удари гонга. В четвъртия рунда Прайс видимо беше повярвал в себе и рунда премина равностойно. Поветкин се опита да приключи всичко с един удар, но Прайс намери своята дистанция. В петия рунд всичко свърши, Поветкин удари чисто с дясната ръка в главата Прайс, който свали ръцете си и след това руснака го довърши с брутално ляво кроше, изпращайки го в дълбок нокаут.

Сега на Поветкин остана да научи името на своя противник. Той ще бъде излъчен в предстоящия обединителен двубой между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.

https://fightnews.info/img/pages/36557_resize(602-412-1).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
4 коментара

 1. Найденов април 1, 2018 1:55 am  Отговор

  Обществото във Великобритания е малко като Американците. Понеже се мислят ,че са най великите и единствени , не се интересуват от нищо ,което е извън тях. Поради тази причина е нужно това нещо да се докара Поветкин на Тяхна земя , едва ли не да го видят и да се запознаят с него…Тъпанаркса работа. Коне с капаци.

 2. Митко април 1, 2018 2:06 am  Отговор

  Тоя всички го нокаутирват брутално. Стъкления човек. Вижте на Еркан Тепер нокаут и тогава ще си говорим пак. 😀

 3. ludmil април 1, 2018 2:49 am  Отговор

  Аз лично харесвам и двамата, разбира се Поветкин повече. Яд ме е, че таази битка се проведе, защото беше с предизвестен край, но това беше най- доброто представяне на Прайс от дълго време. А този тип наистина може да удря, въпреки че нокдауна прилчиаше повече на ненокдаун:))

 4. Гошо април 1, 2018 3:06 am  Отговор

  Прайс има като на Уайлдър деснячката, дори без да замахва толкова. И двамата нокаутираха един и същ противник в първи рунд.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *