WBC ще разгледа ситуацията с липсата на доброволна защита на Адонис Стивънсън

Президентът на Световния Боксов Съвет Маурисио Сюлейман обеща, че неговата организация ще проучи ситуацията с липсата на провеждането на задължителна защита от страна на шампиона от WBC в лека тежка категория Адонис Стивънсън. След като канадският боксьор завоюва титлата през ноември 2013 г. победи Тони Белю, и оттогава той не е провел нито една задължителна защита.

От ноември 2015 г. задължителен претендент за колана на Стивънсън е Елейдер Алварес, но битката бе отлагана няколко пъти по различни причини, и сега отново няма да се проведе, тъй като колумбиеца се е съгласил на отстъпка, която е от полза за него от финансова гледна точка.

Тази тема активно се лансира в медиите, което принуди президента на WBC Маурисио Сюлейман да изясни ситуацията и да отговори на критиците.

“ Ние ще се занимаваме с този въпрос. Все още не са изминали четири години, откакто Ковальов нарани този процес, но тази ситуация не може да продължава вечно. Скоро WBC ще вземе реяение, „ – каза Сюлейман.

Адонис Стивънсън би искал да се срещне с Баду Джак, но сега не се знае какво решение ще вземе WBC и кой ще бъде следващият опонент на канадския шампион.

https://i0.wp.com/fightnews.info/img/pages/31439_resize(602-602-4).jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(68)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *