WBC утвърди Фюри като задължителен претендент на Уайлдър

Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри официално зае мястото на Дилиън Уайт на задължителен претендент за колана на WBC в тежка категория.

Това обяви самият президент на Световния боксов съвет – Маурисио Сюлейман.

31-годишният Уайт бе със статут на претендент номер едно от 2017-та, но мач с шампиона Уайлдър така и не бе проведен. За пръв път Уайт си спечели това право след победата си над Робърт Хелениус в Кардиф през 2017 г.

За последно Уайт се би през лятото, побеждавайки Оскар Ривас в Лондон. Проблемите за него дойдоха след срещата, когато в една от допинг пробите му бяха намерени забранени субстанции, но и до ден днешен „B“ пробата на боксьора не е отворена.
Въпреки че официално Дилиън Уайт не е наказан, Сюлейман сподели, че неговият шампионски мач ще дойде през 2021 г. срещу тогавашния шампион.

„UKAD разглежда случая на Дилиън Уайт. Има много правни въпроси. Срещнахме се с Уайт и негови представители. Провеждаме собствено разследване.

Битката между Уайлдър и Фюри през февруари ще бъде призната като задължителна защита за 2020 г. Шампионът на WBC ще трябва да направи следващата си задължителна защита през февруари 2021 година.

Ако Дилиън Уайт бъде оправдан, ще потвърдим статута му на временен шампион и задължителен претендент. Той ще получи правото да се бие през февруари 2021 г. срещу настоящия шампион по това време. Уайт не е наказан, но той участва в разследване. Уайлдър може да се бие с него, ако направи доброволна защита. В същото време статутът на Уайт като задължителен претендент и временен шампион е спрян, докато ситуацията около него не се изясни,“ обясни Сюлейман.
2 коментара

  1. Митко ноември 5, 2019 10:58 am  Отговор

    Пак прецакаха прасето Уайт

  2. ivan ноември 5, 2019 8:37 pm  Отговор

    2021 голям смях

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *