WBC планира да назначи реванш Уайлдър-Фюри, но не и да разгледа съдийството

Световния Боксов Съвет (WBC) ще разгледа искането на британския промоутър на Франк Уорън да бъде назначен втори двубой между шампиона на организацията Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, след като получат молбата, но не планират да предприемат действия срещу съдиите от битката.

Представител на WBC в интервю за talkSPORT заяви, че по- време на последния конгрес на организацията в Киев през октомври в било взето решение по- всякакъв начин да се улесни провеждането на най-значимите битки, така че организацията е готова да разгледа възможността за назначаване на реванш между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри въпреки факта, че Уайлдър трябва да направи задължителна защита на титлата си срещу Доминим Бризийл.

WBC няма да разгледа каквито и да претенции относно съдийството в срещато, която завърши с противоречеиво равенство, въпреки че голяма част от специалистите и феновете бяха на мнение, че Фюри е заслужавал победата по- точки, въпреки двата нокдауна в които беше повален.

“ Официалните лица в битката са трима уважавани и честни съдии, „ заяви говорител на WBC. “ Нашата организация няма да разглежда никакви претенции относно съдийството. Битката беше много равностойна, в нея имаше две нокдауна. Боксът е спорт, в който мненията на хората за дадена битка често драстично се различават. Предпочитаме да се радваме на битката, която се оказа изключително интересна. Вратите на нашата организация са отворени за Тайсън Фюри и ние много се гордеем с него. „

https://talksport.com/wp-content/uploads/sites/5/2018/12/Draw.jpg?strip=all&w=960&quality=100
Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
4 коментара

 1. ludmil декември 6, 2018 1:02 pm  Отговор

  Така е. Както се казва пито-платено:)) Реално реванш е най- справедливото решение. Въпреки че аз предпочитам Фюри да се бие с Джошуа. Просто Фюри-Уайлдър 2 няма да се различава с нищо от първата среща.:) Освен, че двамата ще тичат повече:) Едия да удари, да другия да не бъде ударен:)

 2. N декември 6, 2018 2:01 pm  Отговор

  И аэ така мисля , че може да се получи идентичен мач , но може да се получи и бруралвн нокоут. Уайлдър Фюри 2е добър варуант , Джошуа фюри така или иначе ще има , нека има повече мачове.

 3. Митко декември 6, 2018 2:11 pm  Отговор

  Стиловете определят битките. Ако си мислите че със щангиста ще се получи нещо по различно като гледка и развой… Там даже и нокдауни няма да има, ще е повторение на мача Кличко Фюри.

 4. Иво декември 6, 2018 6:32 pm  Отговор

  Реванша има логика защото и двамата с победа ще вземат повече пари от боя с Джошуа 🙂 иначе Хърн ще се опита да се разбере с Уайлдър че да прилапа по евтино колана на wbc.
  Фюри иска боя да е в Англия сигурно вече е вярва че ще му дадат решение там но реваша ще продаде повече ппв в САЩ така че може и да не се разберат

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *