WBC отложи промоутърския търг за битката Уайлдър-Фюри със седмица
Световният Боксов Съвет (WBC) реши да даде на екипите на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри повече време за преговори и отложи обявения за днес промоутърски търг със седмица. Представители на двамата боксьори се обърнаха към WBC с такава молба, защото искаха да се договорят за втора битка самостоятелно, без да прибягват до наддаване, което до известна степен би било от полза за „Бронзовия бомбандировач“.„Изпълнихме молбата на екипите и удължихме преговорите с една седмица“, каза президентът на WBC Маурисио Сюлейман.

Ако все пак се стигне до промоутърски търг Уайлдър ще получи 60% от наградния фонд в качеството си на шампион, докато Фюри ще трябва да се задоволи с останалата част. Въпреки това мениджърът Шели Финкел, който представлява интересите на американския боксьор, увери, че преговорите ще приключат преди крайния срок.

Интересен е фактът, че британския промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа планира да вземе участие в търга и лесно може да спечели правото да организира този мач, аслед това реванша между Уайлдър и Фюри да бъде излъчен на DAZN, а не по FOX или Showtime. Но, очевидно, екипите на боксьорите са добре запознати със ситуацията и няма да позволят да се стигне до търг.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *