WBA разреши на Канело да запази двете си титли
Световната Боксова Асоциация (WBA) ще разреши на мексиканската суперзвезда Саул „Канело“ Алварес да остане шампион в две теглови категории.Понякога в миналото WBA е принуждавала шампионите да се отказват от титлата си, ако те са успявали да си осигурят титла в различна категория.

В този случай, и като се позовава на прецендент с Флойд Мейуедър младши, WBA ще позволи на Канело да остане едновременно „супер“ шампион в средна категоерия (до 72, 6 кг) и „редовен“ шампион в супер средна категория (до 76, 2 кг).

Мейуедър притежаваше едновременно световните титли на WBA в полусредна (до 66, 7 кг) и WBC в лека средна категория (69, 9 кг). На него му беше позволено да притежава световните титли на WBA едновременно в полусредна и лека средна категория. Същото се повтори и с WBC. И двете организации позволиха на Мейуедър да задържи титлите си в лека средна категория до пенсионирането си през 2015 г. – въпреки че той не се беше боксирал в тази категория от две години.

Канело завоюва титлите на WBA и WBC в средна категория през септември 2018, когато победи Генади Головкин. Той ще защитава коланите си на 4 май в Лас Вегас в обединителен двубой срещу шампиона на IBF Даниъл Джейкъбс.

Канело също така завоюва „редовния“ колан на WBA в супер средна категория миналия декември, когато нокаутира Роки Филдинг.
1 Коментар

  1. Иво февруари 9, 2019 12:05 pm  Отговор

    WBA са изроди който смучат пари няма да ме изненада ако Смит мине в лека тежка и Канело стане баш шампиона.
    Тия взеха титлата на Мачадо и я дадоха на Танка за да взимат повече пари кво да говорим повече 🙂

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *