WBA потвърди, че Антъни Джошуа трябва да се бие с Александър Поветкин
Комитетът по шампионати към Световната Боксова Асоциация ( WBA ) нареди на „супер“ шампиона на WBA в тежка категория Антъни Джошуа и интерконтиненталния шампион на WBA Александър Поветкин да започнат незабавни преговори за провеждането на двубой за шампионския колан на организацията в категория над 90, 7 кг.

Резолюцията беше предоставена на двете страни още на 5 април и те разполагат с 30 дни, считано от тази дата, за да постигнат споразумение. В противен случай ще бъде организиран промоутърски търг.Поветкин заслужи правото да бъде задължителен претендент на Джошуа през декември миналата година, когато в елиминаторна битка победи Християн Хамер с единодушно съдийско решение. Също така в последната си среща той победи Дейвид Прайс с нокаут.

Освен това фактът, че Поветкин вече е бил „редовен“ световен шампион на версията и е олимпийски шампион от Атина през 2004 г., е надделяло при решението, основано на член 18 от правилата на WBA.

Комитетът по шампионати към WBA има предвид, че Джошуа е обединен шампион, който също така притежава титлите на IBF, IBO и WBO. Въпреки това, според споразумение за ротационен принцип, той трябва да изпълни задълженията си към WBA.

https://photo.boxingscene.com/uploads/joshua-povetkin.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *