USADA и UFC ще следят бойците с GPS

Американската Антидопингова Агенция ( USADA) ще следи бойците на UFC чрез джипиес за провеждане на непланирани допинг проверки. Това бе обявено от боеца на UFC в полусредна категория Шон Стрикланд (18-2 ММА) в туитър.

Шон Стрикланд изложи отговора от въпроса до USADA чрез туитър.

“ USADA обмисля нова система, за да проследи мястото на бойците. В новата система ще трябва да посочите местоположението си само веднъж или два пъти годишно. Ще позволите на системата да проследява местоположението ви благодарение на приложението на вашия мобилен телефон. Ако тази система бъде приета, колко е вероятно да използвате това приложение? „Стрикланд е категоричен: “ Никога няма да се случи. “

Според информацията от агенцията бойците трябва да посочат местоположението си веднъж или два пъти годишно, за да позволят на системата да проследи местоположението им благодарение на приложението на мобилния телефон.

Ако боецът няколко пъти не даде тези данни или даде невярна информация, това ще се счита за нарушение на анти-допинговата политика и може да доведе до наказание.

Според уебсайта Sports Integrity Initiative, атлетите ще могат да добавят места от личен характер (например – гробище), на които те не могат да бъдат открити от служител за допинг контрол.

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *