UKAD оправда Дилиън Уайт и той получи разрешение да се бие

Британската Антидопингова Агенция (UKAD) свали обвинението в употреба на допинг срещу Дилиин Уайт и той получи разрешение да продължи боксовата си кариера.

Агенцията обикновено не коментира резултатите от разследванията си, но тъй като случаят на Уайт беше широко дискутиран в медиите, направи кратка информация за това в изявление до пресата.

„По отношение на допинг-пробите на г-н Уайт в дългогодишния му профил анализираща урината му нищо не показва, че той е употребявал допинг,“ написа UKAD. „Нивата на метаболити, открити в пробите му от 20 юни 2019 г., бяха изключително ниски. След като на 17 юни Уайт също беше проверен от VADA, а пробите му бяха отрицателни, UKAD стигна до заключението, че положителната допинг-проба на Уайт е предизвикана от „случайно замърсяване“. „

Дилиън Уайт също коментира новината:

„На тези, които вярваха в мен: няма да ви забравя… На тези, които не вярваха: няма да ви простя, Знам кои сте,“ написа Уайт.

След победата на Дилиън Уайт над Оскар Ривас на 20 юни стана ясно, че той е дал положителна-допинг проба. Резултатът е станал известен на 17 юли, три дни преди двубоя му с Ривас. Оказа се, че Уайт се е явил на изслушване пред UKAD в деня на срещата и му е било разрешило да се бие.

Нито Ривас, нито неговият екип бяха информирани за резултата от пробата или за изслушването в деня на двубоя, докато няколко дни след победата му над Ривас за временната за титлата в тежка категория не се появи инфоримация в медиите.

Дилиън Уайт ще се завърне на ринга ази вечер в Дирия, Саудитска Арабия, когато ще се изправи срещу Мариуш Вах.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *