UFC се интересува от реванш между Аманда Нунеш и Киборга

След бруталният нокаут над Холи Холм в основното събитие на турнира UFC 239, шампионката на UFC в категория петел Аманда Нунеш удължи победната си серия на девет победи. Нейната победна серия включва победи над Крис Киборга, Ронда Роузи, Миша Тейт и Валентина Шевченко.

Според президента на UFC Дана Уайт, ясно е, че Нунеш е най-великата състезателка на MMA за всички времена. Ето какво каза Уайт за представянето на Нунес, когато разговаря с Брет Окамото от ESPN:

„Мисля, че Аманда изглеждаше невероятно – каза Уайт. – Когато говоря за нея, като за най-великата досега, става дума не само за това с кого се е била и кого е победила, но и как е победила. Ако погледнете всички велики състезателки, сега тя победи всички велики. Холи беше последната от тях. Ако погледнете как се представи срещу Холи, не можете да отречете, че тя е най-великата. Ако някога сте го отричали, тогава това приключи.

Те е най- великата състезателка в историята на ММА.“

Сега въпросът е какво предстои на Аманда Нунеш. Уайт счита, че най- добрият вариант е реванш с Киборга. Но Киборга трябва първо да победи Фелиция Спенсър на турнира UFC 240.

„Нунеш иска в следващия си двубой да проведе реванш с Киборга. Ще видим дали Киборга е готова за такъв двубой и дали го иска. Ако не, ще намери някоя друга, винаги има някоя друга – каза Уайт.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *