Уайлдър ще е хартиен шампион

Deontay-WilderМачът в събота не ни показа нищо, което не знаехме. Стивърн – извън форма и с наднормено тегло, победи с лекота малко по-изчистения Ареола по същия начин като миналата година. Под силното влияние на американския долар WBC се принуди да им даде мача за световната (всъщност американската) титла, въпреки че нито един от двамата не е доказал, че може да се бута между шамарите на класните европейци. Шегата става още по-голяма, след като също толкова посредственият Дионте Уайлдър бе определен за претендент за задължителната защита.
Нека видим какъв е този Уайлдър. Той има 31 нокаута в 31 мача, но всички са срещу съперници от трета класа, и то в най-добрия случай. Уайлдър никога не се е бил с човек от топ 10 от ранглистата на която и да било организация. Всичките му съперници бяха или невероятно непохватни, или с огромно наднормено тегло, или далеч от най-добрите си дни. Пък и тези хора дори и във върхова форма не са били нещо повече от трета класа. Последната му победа беше срещу неговия приятел и спаринг партньор Малик Скот, който падна на пода след минута и половина.
Нека да обсъдим стила му. Уайлдър е боксьор от 2005 г. и по някакъв начин успя да спечели бронзов олимпийски медал през 2008 г., когато загуби от Клементе Русо. Русо впоследствие така и не стана професионалист, но това не му попречи да скъса със 7:1 американеца. След игрите Уайлдър реши да стане профи, но трудно набираше фенове, тъй като мачовете му не стават за гледане. Съперниците му са много слаби, а и той не предлага нещо впечатляващо. Стилът му е особен – той обича широките прави с движение, подобно на вятърна мелница, като удря с вътрешната част на ръкавицата. Не умее да се възползва от размерите си и да стига съперника с точни прави, както прави Дейвид Прайс например. Определено отстъпва на Дерек Чизора и Тайсън Фюри в близкия бой. Не умее да причинява истински щети на противника, пък и няма добро движение по ринга. Не движи достатъчно главата си, както умее да прави Дейвид Хей. Именно Хей съсипа Уайлдър в няколко спаринга в началото на миналата година, въпреки че се биеше на не повече от 50 процента от възможностите си. По това време Хей имаше проблеми с рамото и се беше оттеглил от бокса.
Всеки един от добрите британски бойци като Хей, Чизора, Фюри или Прайс би нокаутирал Уайлдър за три рунда. Все пак се очаква Уайлдър да победи Стивърн и да спечели титлата, след което ще я защитава срещу недотам класни съперници като Брайънт Дженингс, Майк Перес или Тони Томпсън. Всички те са американци, разбира се. Би било хубаво да видим Уайлдър срещу истински противници като Пулев, Фюри или дори Кличко, но това просто няма да се случи. Ако все пак стане, Уайлдър ще бъде размазан и ще видим добре какъв хартиен шампион е той.5 коментара

 1. Васко май 15, 2014 7:43 pm  Отговор

  Е не съм съгласен със статията.Смятам че Уайлдър ще бъде новата голяма звезда в тежката.

 2. Тихомир Петров май 15, 2014 7:44 pm  Отговор

  Страхотна статия.Уайлдър е смотаняк.

 3. Омега май 15, 2014 7:44 pm  Отговор

  Глупава статия.Деонтей е още млад има време да се развие.

 4. Наско май 15, 2014 7:45 pm  Отговор

  И аз съм на мнението че Уайлдър е слаб.Времето ще го докжае

 5. Кирилов май 15, 2014 7:46 pm  Отговор

  Добре написано.Хей му счупи главата в спарингите,а той не е типичен хеви

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *