Тимъти Брадли:Станах шампион, а исках да се самоубия

Всички смятат, че не съм победил Пакиао – сега ще докажа, че грешат, казва Тим Брадли

Станах шампион, а исках да се самоубия
Всички смятат, че не съм победил Пакиао – сега ще докажа, че грешат, казва Тим Брадли

Джеф Пауъл
„Дейли Мейл“

Утре Тим Брадли излиза срещу Мани Пакиао в реванш за световната титла в полутежка категория на WBO. Преди две години американецът хвърли бомбата, като би Пакиао по точки. С това сложи край на 7-годишната доминация на филипинеца, който имаше 15 поредни победи. Успехът на Брадли обаче дойде след скандално съдийство. И въпреки че американецът все още е без загуба, никой в бокса не го приема насериозно. Напротив – всички смятат, че той е станал шампион с измама. А въпреки че минаха 2 години, всички боксови специалисти още говорят за скандалната му победа. Това няма как да не повлияе на 30-годишния американец. Въпреки че стана световен шампион и в момента все още е такъв, Брадли описва последните две години като „най-тъмния период от живота си“. Където и да отиде, всички му се подиграват. И го заплашват. Стигнало се е даже до смъртни заплахи, пратени по пощата. А е имало моменти, в които Брадли просто не е искал да живее.
– Дали съм се замислял за самоубийство? Да, по дяволите. Седях на леглото с жена ми и мислех за всички неща, които хората говорят и пишат за мен. Казвах си, че не само не искам да се боксирам повече, а въобще не искам да живея. „Така не става. Не си заслужава“, мислех си – казва Брадли.
Сега той има шанс да покаже на целия свят, че е истински шампион. Излиза срещу Пакиао, който ще е пределно мотивиран. Защото след загубата от Тим Мани загуби още веднъж – с нокаут от Хуан Мануел Маркес. Сега Пакиао ще се хвърли на живот и смърт, всичко или нищо. Треньорът на легендарния боксьор Фреди Роуч сам каза, че ако Мани падне, той сигурно ще се пенсионира.
Брадли пък иска да покаже на всички, че може да бие Пакиао. Макар че самият той смята, че е спечелил и първия мач. Но всички останали са на противоположното мнение.
– Какво сбърках в първия мач? Излязох на ринга напълно подготвен. Свърших си работата както трябва. Беше оспорван мач, който можеше да завърши и по двата начина. Какво са решили съдиите – вината не е моя. Защо вините мен? Това получих от целия свят – обвинения, макар че не аз взех решението.
Брадли и съпругата му Моника, която сега е и негов мениджър, осъзнават, че той има нужда от нещо, което да го изкара бързо от депресията.
– Трябваше да се махнем. Не само спрях да чета каквото и да е… освен Библията, която е от голяма полза. Осъзнах кое е важното в моя живот. Настроих се така, че да игнорирам критиките. Вече не се обиждам и когато вече ми беше смешно, тогава бях готов да се върна на ринга. Но беше ужасен скандал. Буря, в която трябваше да оцелеем. Жена ми е страхотна, толкова е интелигентна. Тя ми помогна много, пазеше ми гърба. Кой да се грижи по-добре за мен? – казва Брадли.
Според него „тъмният облак“ е започнал да се вдига чак когато е гледал с хумор на някои от обидите, с които го засипват.
– Отивах на бензиностанция и някакви хора ме гледаха. Те не ми казваха нищо в очите, но когато вече тръгваха, настъпваха газта и крещяха през прозореца, че не съм спечелил мача и трябва да върна пояса. Един-двама се опитаха да ме провокират, но не реагирах, защото не исках да рискувам дела, ако набия един юмрук в нечия глава. Най-забавната случка беше, когато една дама дойде при мен и ми каза, че ми е голяма фенка. Тя ме пита кога ще се върна на ринга, а аз й обясних, че ще имам реванш с Мани. Тя ми пожела късмет и ми каза, че се надява този път да спечеля! И това е човек, който ми е фен!
Брадли напоследък не отнася чак толкова критики. Особено след като би Хуан Мануел Маркес – човека, нокаутирал брутално Пакиао.
Самият Мани се усмихна, когато му казах за признанието на Брадли.
– Няма да кажа как ще се чувства той след втория ни мач. Само ще кажа, че моето пътешествие ще продължи и след тази събота.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *