Не са много боксьорите, които имат шанс срещу Кубрат

Не са много боксьорите, които имат шанс срещу Кубрат

http://static.boxrec.com/wiki/thumb/d/dc/Kubrat_Pulev.jpg/350px-Kubrat_Pulev.jpg

Бен Томсет
East Side Boxing

Ако пътят към върха във всеки спорт е изпълнен с препятствия и тежък физически труд, боксът трябва да е един от най-трудните спортове. Но въпреки всички трудности боксът продължава да прави много хора богати и известни, макар че и много бойци остават със съмнително бъдеще след някои срещи на ринга. Боксът е най-злепоставяният спорт в последните години, но това не намалява феновете и определено не спира притока на пари. По принцип феновете гледат най-вече тежка категория, но братята Кличко държат титлите от… 1694 година и заради това интересът се насочи към други категории и звезди като Флойд Мейуедър.
Но напоследък сушата в тежка категория май върви към своя край. Поне такива знаци има.
Единият от братята – Виталий Кличко, се насочи към политическа кариера, лидер е на протестите в Украйна. Тази седмица ще стане ясно дали Виталий ще направи поне още един мач, или ще освободи титлата на WBC. Той каза, че иска, но трябва да обяви съперник. А всички се чудят кой ще е избраният. Дали ще избере Пианета, или Поветкин? Дали украинците ще искат той да се бие с г-н Никой? Или пък Виталий ще реши, че последният му мач ще е наистина шампионски – срещу Пулев или Дейвид Хей например? Ако историята ни учи на нещо, то със сигурност е, че Виталий не е загубеняк. Но никой не знае какво ще реши той, особено при сегашната обстановка в Украйна.
Владимир си осигури малко време, след като стъжни живота на Поветкин – първия истински претендент за титлите му от 2 години насам. Той изглеждаше добър както винаги. Но неговите защити вече няма да са толкова лесни, когато брат му пусне единственият друг пояс, който си заслужава. Когато не си единственият играч в града, не можеш да диктуваш кои други ще играят. А когато Виталий се оттегли, влакът на Кличко ще започне да се клати, а вълците ще се съберат около него. А те са гладни. Има няколко претенденти, които няма да дадат почивка на Владимир.
Кубрат Пулев
Българинът е считан за претендент №1 за световната титла сред всички останали боксьори. Той е напред във всички класации без тази на WBO, където е 11-и. Очаквайте здрава битка за върха, когато се появи такава възможност. Не са много боксьорите, които смятат, че имат шанс срещу него.
Александър Поветкин
Да, той загуби, падна убедително, но всички са наясно, че това можеше да стане само срещу Владимир или Виталий. Поветкин все още е 4-и в ранглистата на WBA и ще бъде голяма сила, ако Владимир падне или ако направи мачове със Стивърн и Ареола в следващите 12 месеца.
Роберт Хелениус
Хелениус не е впечатлил света, но все още няма загуба. А Зауерланд е клуб, който ще го бутне към върха, когато дойде времето. WBC не го приема насериозно за заместник на Виталий, но той със сигурност ще има роля.
Бърмейн Стивърн
Канадецът и Крис Ареола трябва да се бият за титлата на Виталий, ако Кличко спре с бокса. Двамата вече се биха веднъж, Стивърн победи, а според някои точно този мач беше единственият сериозен в кариерата му.
Дейвид Хей
Уж тръгна да се пенсионира, но това няма да стане, особено докато има шанс за мач с Виталий. Той все още е добър претендент, макар че моралът му е доста спорен. Но той все още има фенове, носи печалба въпреки ужасното си представяне срещу Владимир.
Тайсън Фюри
Година на приливи и отливи за него. Добро представяне срещу Кевин Джонсън, последвано от ужасен мач срещу Стив Кънингъм, който все пак бе спечелен. Хей на два пъти отказа мачове с него, а това можеше да му даде шанс за световната титла. Тайсън даже обяви, че се оттегля, но той е само на 25 и ще е глупак, ако го направи.
Деонте Уайлдър
30 победи с 30 нокаута впечатляват, макар че не се е бил с нито един сериозен боксьор. Вече се изкачи нагоре в ранглистите, но все пак трябва да направи някой мач със сериозен противник, преди да се пробва за титла.
Крис Ареола
Той допусна доста загуби – от Адамек, Виталий и Стивърн, но продължава да се пробва. Шансът му е само ако Виталий спре с бокса. Иначе трудно може да стигне мач за титлата.
Останалите
Адамек вече няма шанс, а и годините си казват думата. Майк Перес трябва да се възстанови от шока, че прати Абдулсаламов в болница с инсулт. Другият е Дерек Чизора, който за първи път започна да гледа сериозно на бокса и да тренира като истински топ боксьор.
2014 може би ще е най-интересната в тежка категория от 2006 насам. Виталий не може да се бие вечно. Няма да остане на ринга и през 2015. Владимир обаче сигурно ще получи шанс и за неговия пояс, макар че никой не иска това. Но все пак ще бъде интересно. И аз смятам, че краят на доминацията им е близо.1 Коментар

  1. ludmil декември 5, 2013 2:29 pm  Отговор

    Добър анализ

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *