На Фокус-Бърмейн Стивърн срещу Крис Ареола 10/05/2014

На 10 май в Лос Анджелис Хаитянина Бърмейн Стивърн и Американецът Крис Ареола ще излязат в спор за вакантната титла на WBC в Тежка категория.Това е една от най чаканите срещи през тази година,и най-желаната през последните от всички фенове на дивизията.Не защото между въжетата ще излязат именно Стивърн и Ареола.На мен лично не ми пука за тях.
Причината е повече от прозаична.За пръв път от 2008 година,на ринга няма да се качи легендата Виталий Кличко,за да защитава своя пояс.А това ще рече,че ще имаме ново лице.Ново име.Нов Световен шампион.
Срещата между Бърмейн и Крис ще бъде глътка свеж въздух за всички отегчени от скучния и победоносен поход и стил на Виталий и неговия по-малък брат Владимир.
Стивърн и Ареола може и да не направят най-красивата и естетическа среща,но интригата,напрежението и адреналинът съществуват в незапомнена степен.Опрделено има причина Бърмейн и Крис да се радват на своя късмет.Защото със сигурност съдбата се намеси и може би помогна на някой.Но на кого?
На 10 май в Лос Анджелис Хаитянина Бърмейн Стивърн и Американецът Крис Ареола ще излязат в спор за вакантната титла на WBC в Тежка категория.Това е една от най-чаканите срещи през тази година,и най-желаната през последните от всички фенове на дивизията.
Не защото между въжетата ще излязат именно Стивърн и Ареола.На мен лично не ми пука за тях.
Причината е повече от прозаична.За пръв път от 2008 година,на ринга няма да се качи легендата Виталий Кличко,за да защитава своя пояс.А това ще рече,че ще имаме ново лице.Ново име.Нов Световен шампион.
Срещата между Бърмейн и Крис ще бъде глътка свеж въздух за всички отегчени от скучния и победоносен поход и стил на Виталий и неговия по-малък брат Владимир.Стивърн и Ареола може и да не направят най-красивата и естетическа среща,но интригата,напрежението и адреналинът съществуват в незапомнена степен.Опрделено има причина Бърмейн и Крис да се радват на своя късмет.Защото със сигурност съдбата се намеси и може би помогна на някой.Но на кого?
И ето тук съдбата си каза думата.
Крис Ареола искаше реванш и го получи.Сега тренира като луд.Свалил е килограми.И е готов да даде живота си.Защото преди години получи шанс да се бие за световна титла,
но го изпусна и загуби.И е на ясно,че ако го направи и този път,това ще означава краят на неговата кариера в професионалния бокс.И затова той знае,че трябва да сграбчи своя късмет и да не го изпуска.Стивърн пък трябва да е радостен,че няма да се бие с голям шампион като Кличко,а ще го направи срещу добре познат опонент,когото е побеждавал.
Но и Крис и Бърмейн трябва да знаят,че тази среща няма да има нищо общо с някакъв реванш,това е среща за световната титла,за най-ценното нещо към което се стреми всеки
боксьор.А то е да стане световен шампион.
Интересно на 10 май кой ли ще се радва повече на своята съдба.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *