Кубрат Пулев:Ще напукам брадичката на Кличко

Имах контузия, но се оправих, ще съм готов за бой до април, призна боксьорът

Претендентът за световната титла на Владимир Кличко във версия IBF Кубрат Пулев се прибра за кратко в България, за да зарадва любимата си, фолкпевицата Андреа за рождения й ден миналата събота. Кобрата разказа пред медиите какви са плановете му за 2014 г. и как вижда евентуалния си мач с Владимир Кличко до края на годината.

http://www.7sport.net/7sport/pics/705417b.jpg

– Каква е програмата ти в най-общи линии за 2014 г.?
– На 5 април може да се бия на галавечер в Ерфурт (Гер), ако се подготвя и се намери съперник дотогава. Ако това не стане, планираме една боксова вечер в България някъде през лятото. После ще видим Владимир Кличко дали ще играе за защита на титлата си, или ще я оваканти. До края на годината мисля, че трябва да се изправим един срещу друг. Това в общи линии е програмата ми за 2014 г.
– Тази гала в София демонстративна ли ще е, или не и икономически оправдана ли е за мениджърите ти?
– Демо мач могат да правят момичетата, аз не. В България ще защитавам титлата на IBF, ако се намери съперник. Може и други добри боксьори да дойдат в София на тази гала. Защо да не е икономически оправдана? Мисля, че ще се събере публика, а и защо да не зарадвам българските зрители с една хубава победа, ако се случи да бия, де. Говорили сме с мениджърите ми и те поставиха само едно условие – да няма друга гала по същото време в Германия, защото в противен случай ще трябва да участвам на нея, защото немската телевизия им е платила права и не мога да откажа. Ако обаче има свободен промеждутък – те са съгласни.
– Реално ли е да се мисли за мач с Кличко до края на годината?
– Мисля, че трябва да се бием тази година, защото Владимир има срок да защитава титлата си и той изтича. Има вратички да отбягва мач с мен, но те са до време и после ще трябва да спазва правилата. Трябва обаче с него да се седне на преговори и да се разберат двата отбора за условията – мачът трябва да си заслужава. Не аз да съм ощетен или на него да не му харесва нещо. Най-вероятно евентуален такъв мач ще се направи в Германия. Не ме притеснява обаче, ако е в Украйна, но мисля, че Кличко няма да е толкова краен.
– А ако двубоят не се състои тази година, ще бъдеш ли разочарован?
– Не, аз съм търпелив и вярващ човек. Даже съм наивно вярващ за някои неща от живота, но пък според мен само истински вярващите хора могат да постигнат големи неща. Определено Кличко отбягва мача между нас, и то нарочно, но това ще е до време.
– Може ли Кубрат Пулев да нокаутира Кличко?
– На този въпрос ще си отговориш, когато се случи мачът и тогава ще видиш как може и той да приклекне. Както му се е и случвало. Не знам каква му е брадичката, но каквато и да е – ще се напука.
– Какво ще кажеш за следващия съперник на Владимир – Алекс Леапай?
– Какво да кажа – той е като всички досега. Братята Кличко са политици и си избират такива съперници, които са им удобни. Донякъде обаче съсипват тежката категория, защото, като бавят и задържат нещата, не дават път на другите, няма драма, губи се интересът. Свързали са се с всички федерации и от там им помагат. По принцип на тяхно място всеки би бавил, би лавирал, но те го правят брутално. Какво е това – брат му се отказва от титлата и Владимир иска и нея? Това е алчност, нека да остави и други да се боксират. Трябва да има някаква съвест и себеусещане.
– Успя ли да си починеш след миналия сезон?
– Този въпрос гледам да не си го задавам, защото времето за почивка винаги е малко. През декември бях в затишие, защото лекувах травма. Имам една контузия от 1,5-2 години и въпреки нея направих хубави мачове, но трябваше да реша този проблем, преди да стигна до мач за световната титла. Консултирах се с един немски лекар и предприехме мерки, така че мисля, че съм се справил с тази травма и всичко ще е наред вече. Не е важно каква точно е била контузията, важното е, че взехме мерки и се излекувах без операция. Никога не съм се оплаквал за това, но чувствах дискомфорт през тези години. Затова казах и че ще се бия през април на галавечерта в Ерфурт, ако се подготвя дотогава.
– За колко време мислиш, че ще успееш да си върнеш формата?
– Според мен ще ми трябват поне 2 месеца, за да вляза във форма.
– Как ще коментираш информацията, че Юрген Брамер ще е следващият ти съперник?
– Това са абсолютни глупости, той е в съвсем друга категория. За да се бие с мен, ще трябва да качи около 35 килограма или аз да сваля някъде около 40 кг. Как да стане? Не знам кой пусна тази информация, но това е невъзможна среща.
– Може ли тук, в България, да видим в бъдеще мач между Кубрат и Тервел?
– С Кубрат и Тервел – да, но между двамата – не. Ако аз ще играя, може и брат ми да се бие в същата гала, така че ще стане интересно. А може и тогава той да направи първия си мач като професионалист, нищо не се знае.
– Обмислял ли си кариера в политиката в бъдеще по подобие на Виталий Кличко?
– Това са доста далечни неща, така че сега няма да мислим за това нещо. България е моята родина и аз я чувствам доста силно, милея и ми е много мъчно, когато виждам, че не е добре положението в страната. За съжаление, нищо не зависи от мен.
– Коя според теб е най-престижната от световните титли в професионалния бокс?
– Пояса на Виталий на WBC е един от най-реномираните, но това не означава, че тези на Владимир са по-малко престижни или някакви фалшиви.
– Ти смяташ ли скоро да преследваш този пояс?
– Аз съм официален претендент на IBF, а във версията WBC съм някъде на 12-о място. Така че нека първо да видим какво ще стане с IBF, да стана световен шампион и тогава ще мисля за другия колан.
– Има ли някой боксьор, срещу когото би искал да се биеш?
– С когото и да е от добрите боксьори би станал добър мач, защото и нивото ми е такова и ще е зрелищно. Нямам предпочитания обаче.
– Има ли приятелство между боксьорите извън ринга?
– Извън ринга има мъжкарство, има респект, но има и долни номера. Такъв е животът.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *