Кличко няма къде да бяга от Пулев

Световният боксов съвет (WBC) отряза мераците на Владимир Кличко да стане безспорен шампион в тежката категория още тази година. Желанието на украинеца, който държи поясите на IBF, IBO, WBO и WBA, искаше да прибере и този на WBC, който брат му Виталий оваканти, след като реши да се отдаде изцяло на политиката.
Kubrat_Pulev_Smiling
Съветът обяви, че новият шампион Бърмейн Стивърн трябва първо да направи задължителната защита на титлата си срещу титулярния претендент Дионте Уайлдър, както предполага правилникът.
Така WBC измъкна тежката категория от батака, в който бяха напът да я вкарат капризите на Кличко. Така отпадна и условието Уайлдър да бъде претендентът за евентуалния безспорен шампион, който щеше да бъде излъчен от боя между Кличко и Стивърн. Ако украинецът беше успял да си уреди обединителен мач, щеше да прати Кубрат Пулев в трета глуха, като евентуално организаторите на боя щяха да платят известно обезщетение както на него, така и на Уайлдър. Американецът вече обяви, че би се отказал от правото си срещу 10 милиона долара, което едва ли ще се случи. Пулев пък би трябвало да е луд, за да се откаже от правото си, тъй като сумата насреща едва ли може да е толкова голяма, че да си заслужава.
„WBC обяви напълно ясно, че официалната позиция на съвета се определя единствено от нашия правилник. Задължителният претендент е Дионте Уайлдър и той ще е следващият съперник на Бърмейн Стивърн, освен ако не реши да се откаже от правото си и така да позволи на друг претендент да се бие за титлата”, написа президентът на WBC Маурисио Сюлейман в писмо до медиите.
Така съветът отряза мераците на Кличко, който разчиташе на обединителен мач, с който да събере всички титли в тежката категория. Това обаче е още по-силен удар по плановете на украинеца, тъй като по единодушното мнение на специалистите бой със Стивърн ще му помогне да завладее и американския пазар, а освен това не крие никакъв риск за него, тъй като и двамата северноамериканци са много далеч от класата на добрите европейци в тежка категория. Така пред Кличко остава единственият вариант да защитава титлата си във версия IBF, в която претендент е Пулев. Промоутърската компания на братята Кличко К2 и немската „Зауерланд”, която се грижи за кариерата на българина, трябва да насрочат мача в срок от две седмици. Както стана ясно миналата седмица, украинецът вече е резервирал зала O2 World в Хамбург за 6 септември, така че е почти сигурно, че именно това е времето и мястото на големия сблъсък на българина.1 Коментар

  1. Тихомир Петров май 17, 2014 6:50 pm  Отговор

    Пука му на Влад за Пуле.Ем нема да изкара пари ем че го спука от бой.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *