Дейвид Хей се завръща на ринга

Дейвид Хей уж се отказа от бокса, но ситуацията не е точно такава. Оказа се, че британецът се готви да се върне на ринга въпреки всички проблеми в дясната ръка. Хей не е участвал в мач от 2012 г., а миналата година се оттегли от срещата с Тайсън Фюри заради контузия.
– Искам пак да се кача на ринга. Просто трябва да видя какво ще стане с ръката ми. Имам 6 пирона в дясното си рамо. Чувствам го все по-добре след всяка изминала седмица. Ходя на рехабилитация. Храня се здравословно, правя всичко както трябва. Вече мога да правя всичко с ръката си – каза Хей пред „Шпорт Билд“.
Хей беше световен шампион на WBA, но загуби титлата си от Владимир Кличко. Въпреки това 33-годишният британец твърди, че е най-добрият боксьор.
– Гледам тежката категория. Вярвам, че съм най-добрият. Ако имам добър ден, мога да сваля всеки на земята, дори и Владимир Кличко! Но за тази цел имам нужда от двете си ръце, а не само от едната. Не съм се боксирал от две години, ще бъде глупаво, ако веднага изляза срещу Кличко. Трябва да направя мачове, да натрупам повече време на ринга. Със стила на игра, който показах при победата си срещу Дерек Чизора през 2012, мога да бия и Кличко. Искам отново да стана световен шампион – каза Хей.
Той не се притеснява от загубата от украинеца през 2011 г. и мисли, че нов мач между него и Кличко ще е интересен за феновете.
– По онова време 15 млн. души гледаха мача ми по RTL. Сигурен съм, че сега интересът няма да е по-малък. Няма по-вълнуващ боксьор в тежка категория от мен. За последния мач на Владимир – даже не си загубих времето да го гледам. Знаех, че Леапай не може да направи нищо. Сигурен съм, че немците също не са искали да гледат такъв мач. Ако той продължава да им точи парите от джобовете с такива срещи, няма да стане – допълни Хей.
Според него Владимир не може да се сравнява с брат си Виталий, който се отказа от бокса, за да се съсредоточи върху политическата си кариера.
– Виталий не търсеше клинчове, не бягаше от удари, а вървеше напред. Той се биеше като мъж. И това е забавление за хората. Владимир прави клинчове или се бие от дистанция. Това е умно, но прави мачовете му тъпи – завърши Хей.

Шпорт Билд1 Коментар

  1. Омега май 10, 2014 10:05 pm  Отговор

    И тоя е един смешник с голяма уста

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *