Дейвид Хей-Рингът ще бъде скучен без Хей

Рингът ще бъде скучно място без Хей

http://www.livefight.com/images/pages/1384715804david-haye-shoulder-tyson.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/11/18/article-2508889-197AEBDF00000578-90_634x561.jpg

Боксьорът Дейвид Хей се развиваше с такива темпове, че когато в неделя се появи новината за контузията му в рамото, която може да сложи край на кариерата му, мнозина се усъмниха. Все пак това е човекът, който се отнасяше към пенсионирането както библейският Лазар със смъртта. Някои помислиха, че това е трик, който да го спаси от мач с Тайсън Фюри през февруари. Сред тях е и треньорът на Тайсън – Питър Фюри. Други използваха социалните мрежи, за да изразят гнева си от отменената среща. В понеделник обаче близкият приятел на Хей Карл Фроч потвърди, че травмата на Дейвид е фатална за кариерата му. Фроч, който в събота ще защитава титлите си от средна категория срещу Джордж Гроувс, заяви, че Хей е съсипан и вероятно ще спре с бокса.
– Дейвид е получил сериозна мускулно-скелетна травма. Той не само няма да бъде готов за мача с Фюри. Вероятно Хей няма да излезе на ринга никога повече. Предполагам, че ще окачи ръкавиците и ще се пенсионира. Той наистина е съкрушен, защото искаше да се върне и да остави своя отпечатък, да запише името си сред най-добрите. Явно няма да има тази възможност. Операцията е от тези, които ти отнемат векове лечение и месеци рехабилитация – допълни Фроч.
Някои биха казали, че да имаш едва четири мача за три и половина години не е правилният начин да запишеш името си сред най-добрите. Особено срещу опоненти като 38-годишния Джон Руис, 37-годишния Монти Барет и 39-годишния Одли Харисън. Но имаше времена, когато Хей наистина вълнуваше публиката. Особено, когато победата над тогавашния шампион Жан-Марк Мормек в Париж и най-вече, когато смаза Дерек Чизора на стадион „Ъптън Парк“.
Хората, които изливат омразата си към Хей в интернет, трябва да замълчат, когато видят цифрите – а те са 26 победи и едва 2 загуби при 24 нокаута.
– Дейвид Хей не е в тежка категория, а сами виждате какво е постигнал – стана световен шампион в тази категория, той се бори за най-доброто от най-доброто, падна само по точки от Кличко, но съм сигурен, че щеше да се върне и да свърши работата – казва Карл Фроч.
– Боксът ще бъде по-безинтересен, когато го няма Хей – казва мениджърът Еди Хеар. – Контузията му дойде в такъв момент, че той остана изненадан. Боксовият ринг ще бъде скучно място без Хей.
– Той ще поиска да се върне, но не е глупав – коментира шампионът в тежка категория Дейвид Прайс. –
Предполагам, че първо ще се посъветва с лекар, преди да предприеме каквото и да било.
Междувременно Хей отказва да коментира каквото и да било. Той само прати съобщение на приятелите си в Туитър, което гласеше: „Благодаря на всички за милите думи и подкрепата, За мен това означава много в този тежък момент”.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *