Даниъл Джейкъбс: Аз съм по- едър, по- бърз и по- рязък от ГГГ, ще победя Канело
Даниел Джейкъбс (35-2, 29 КО), който е световен шампион на IBF в средна категория, сподели как се подготвя психически за обединителната си битка с шампиона на WBC и WBA Канело Алварес (50-1-2, 34 КО).Дванадесет рундовата среща между двамата ще се проведе на 4 май в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада, САЩ.

32-годишният Джейкъбс смята, че има психическо предимство пред Канело след като е преодолял трудната битка с рака. Роденият в Бруклин боксьор също отбеляза, че има стратегическо предимство пред мексиканеца, защото го е изучавал през цялата му кариера и поради уникалната си комбинация от боксови умения.

„Тази битка е моята възможност да докажа, че съм най-добрият боксьор в средна категория в света. Няма невъзможни неща за мен. Преди десет години седях на инвалидна количка в болницата, а сега ще се бия за господство в дивизията. Това е моята съдба.

Гледах смъртта в очите. Случи се, докато лежах в болничното легло с гръб към стената, след като лекарите ми казаха, че имам рак и никога няма да се боксирам отново. Преминах през най- трудния период в живота ми. Канело не се е сблъсквал с опонент като рака, но аз съм се сблъсквал, така че за мен аз вече съм победител.

Канело е истински шампион, суперзвезда, който се е срещал с много велики боксьори, така че да се изправя на ринга срещу него е чест за мен. Но освен това моето наследство е заложено на линия. Един ден искам да бъда приет в Залата на славата, а мога да го постигна само като се бия с най-добрите боксори като Канело.

За да се подготвите за битка, трябва да изгледате битките на съперника си, за да открите недостатъците в играта му, които да използвате срещу него. Но за битката с Канело, не ми се наложи да го правя, защото го изучавам през цялата му кариера, тъй като му бях фен и все още съм му. Познавам неговия стил и не е нужно да гледам неговите битки с Головкин и да ги сравнявам с моята битка с Головкин, тъй като всеки боксьор е различен и всяка битка се различава от другите. За мен всичко опира до това да се приспособите към стила на съперника си по- време на битката, защото мога да планирам как да се бия с Канело с оглед на представянето му срещу ГГГ, но той може да излезе и да се боксира по- напълно различен начин. ГГГ не е толкова бърз като мен, а аз съм по- едър и по- рязък от него,“ каза Джейкъбс.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *