+ 16 Флойд Мейуедър мл – Оскар е скапано…

Световния шампион на WBA / WBC в Полусредна и Средна категория Флойд Мейуедър мл винаги се разгорещява, когато става дума за президента на Голдън Бой Промоушън Оскар де ла Оя.

Между Мейуедър и де ла Оя същестува напрежение, още от 2007, когато двамата се биха. Въпреки това през последните седем години компанията на Оскар е ко- промоутор на срещите на Мейуедър. Но по- всичко изглежда, че сътрудничеството приключи, още повече сега, когато близкия приятел на Флойд, Ричърд Шефър, напусна своя пост като изпълнителен директор в ГБП. Компанията на Мейуедър си изкара лиценз, с който да промоутира срещите си в Лас Вегас.

Мейуедър смята, че де ла Оя е предал ShowTime, открадвайки им Канело Алварес в посока HBO и подписвайки дългогодишен договор. Почти през цялата си кариера Мейуедър се би под шапката на HBO и през 2013, реши да сключи тригодишен дговоро с ShowTime.

Гнева на Флод е провокиран и от последните изявления на де ла Оя, в които той заяви, че смята да осигури 2 Май ( Cinco De Mayo ) празнува се победата край Пуебла в чест на Мексиканската съпротива над чуждото господство ) и 12 Септември ( денят на Мексиканската независимост ) за Канело, като дати в които да се организират срещите на Мексиканската суперзвезда. А именно на тези две дати Мейуедър се бие през последните две години и е планирал да стори това и през 2015.

“ Оскар де ла Оя винаги е бил нелоялен, много нелоялен. Той бе такъв спрямо Ричърд Шефър. Ричърд Шефър издигна тази компания от нищото. Нямам нищо против Еди Гомес, но де ла Оя е скапано копеле. Оскар е змия. Никой не е по- голям от ShowTime. Нека да пробват,щом мислят, че могат да бъдат конкурентноспособни.“

“ Както казах и преди, Оскар е змия. Всеки боксьор, вече има едно на ум за него. Той е коварна змия. Ако някой иска да бъде третиран справедливо нека да дойде в Мейуедър Промоушън.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *