Флойд Мейуедър младши: Лома победи жертва на „Танка“, изминавайки пълната дистанция срещу него
Флойд Мейуедър, промоутър на Джервонта Дейвис, обясни, че 24-годишният му боксьор няма да бърза да се бие със световния шампион на WBA и WBO в лека категория (до 61, 2 кг) Васил Ломаченко, който навършва 31 години по-късно този месец.Дейвис защити „редовната“ си титла на WBA в категория супер перо (до 59 кг) след като нокаутира Уго Руиз тази сутрин в „Dignity Health Sports Park“, Карсън, Калифорния, САЩ.

Един от най-големите боеве за Давис е с Ломаченко.

„Няма да предизвикваме някой конкретен боксьор за следващия си двубой. Това обаче не означава, че се опитваме да пренебрегнем или избягаме от някого. Разбирам Ломаченко. Той трябва да проведе колкото се може повече битки, колкото се може по- бързо, защото е много, много стар. „Танка“ е с 10-11 години по-млад от него. Ломаченко ще навърши 40, преди да се усети,“- каза Мейуедър.

„Няма да бързаме за битка с Ломаченко. „Танка“ просто трябва да продължава да прави онова, което прави най-добре. Той изкарва същите пари, които Ломаченко изкарва, но Дейвис си изкарва прехраната много по-лесно. Ломаченко е страхотен боксьор и аз го харесвам, но той победи жертва на „Танка“. „Танка“ нокаутира шампион като Хосе Педраса, докато Ломачено измина пълната дистанция срещу него. „Танка“ не трябваше да участва на Олимпийски игри. Той не трябваше да провежда 300 аматьорски битки, за да излезе на ринга и да си свърши работата,“ каза Мейуедър.

4 коментара

 1. Иво февруари 10, 2019 8:07 pm  Отговор

  Тия сравнения с Педраса не не убеждават че Танка ще бие Лома Флойд да даде един технически анализ за да ме убеди 🙂

 2. Пламен февруари 10, 2019 10:58 pm  Отговор

  Технически аргументи няма, но физически.. Джервонта има по-голяма глава 😀

 3. Иво февруари 11, 2019 1:11 am  Отговор

  По тоя показател го правя шампион в кат. до средна 🙂

 4. Пламен февруари 11, 2019 8:32 am  Отговор

  Подценяваш го 😀 Може и повече

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *