Кейлъб Плант детронира Хосе Уцкатеги и завюва титлата на IBF в супер средна категория
Тази сутрин в „Microsoft Theater“, Лос Анджелис, САЩ Кейлъб Плант (18-0, 10 КО) детронира шампиона Хосе Ускатеги (28-3, 23 KO) и завоюва световната титла на IBF в супер средна категория (до 76,2 кг) след като го победи с единодушно съдийско решение.Плант започна уверено битката. Той тормозеше с джеба си шампиона, атакуваше го, навеждаше се, постоянно се движеше. Във втория рунд Плант повали Уцкатеги в нокдаун. Венецуелеца не успя да намери начин да се противопостави на бързите ръце и движението на Плант. Американеца продължи да се боксира умело и в третия рунд. Въпреки че в четвъртия рунд Уцкатеги се активизира и тръгна малко по- смело напред, а претендента получи аркада, венецуелеца отново бе повален в нокдаун.

В петия и шестия рунд Плант продължи да диктува темпото, докато Уцкатеги действаше прекалено разнообразно и статично. Той не беше толкова активен, колкото в предишните си битки и разчиташе на единични удари. В седмия рунд Уцкатеги успя да се отпусне и да пласира няколко точни удара. Но осмия рунд бе напълно за Плант. В деветия рунд Уцкатеги нарани претендента, но не и да го повали.

В шампионските рундове Уцкатеги тръгна напред, осъзнавайки, че се нуждае от нокаут, за да спечели битката. Той успя да пласира добри удари, но Плант не се притесняваше да влиза в клинч или да се движи, когато бе необходимо, с което успя да спре устрема на шампиона.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където победата с резултат 116:110, 116:110 и 115:111 бе в полза на Кейлъб Плант.

7 коментара

 1. Пламен януари 14, 2019 11:17 am  Отговор

  Ето ти изненада. Би било хубаво един обеденителен мач между Рамирес и Смит, да видиме дали ще издържи мексиканеца. Аз смятам, че не!

 2. Иво януари 14, 2019 3:55 pm  Отговор

  С Рамирез не мисля че ще интересна за гледане среща но няма да е лошо да се направи. Рамирез беше казал че иска Смит или Канело или качва в лека тежка

 3. Пламен януари 15, 2019 12:14 am  Отговор

  Всъщност такива боксьори по 1.9м стоят неестествено големи за суперсредна. Те и за лекатежка са високи.
  А мачът ще ми е интересен, защото Смит ще го нокаутира

 4. Иво януари 15, 2019 12:29 am  Отговор

  Уф аз мислех че говориш за Плант срещу Рамирез за него говорех че стилистично ще е скучна среща.

 5. Пламен януари 15, 2019 1:15 am  Отговор

  Плант за пръв път го гледах, но от това, което видях ще загуби от мексиканеца

 6. Иво януари 15, 2019 2:29 am  Отговор

  Не бих казал че няма шансове Плант но Рамирез е фаворит. Обаче единия в ESPN другия в Шоутайм(pbc) няма да се направи лесно.

 7. Пламен януари 15, 2019 11:29 am  Отговор

  Плант има нисък гард и много се открива с тази защита две крачки назад и навеждане, Рамирес ще се възползва. Освен това няма мощ, а влиза в размени.
  Рамирес има техника и опит да се справи с него, добър е. Не го харесвам откакто победи Абрахам, който му е до пъпа в тоя скучен мач, бие се 40 мача в кат, която не е неговата и на вс отгоре предизвиква и хора от още по-долната, като Головкин и Канело. Затова искам да дойде някой маркуч, който умее да удря и да го свали

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *