Президента на WBC: Канело е еталон на мексиканския бокс
Президентът на Световният Боксов Съвет Маурисио Сюлейман е сигурен, че допинг скандала няма да се отрази на кариерата на Саул „Канело“ Алварес, защото Канело е еталон на мексикански бокс. Сюлейман не изпитва никакво съмнение, че причината за положителните проби са заразено месо и дава примери от други спортове.

“ Да, без съмнение, Саул е еталон на мексиканския бокс. Той е най-популярният, най-успешният, но в страната има много талантливи боксьори. Това са Мигел Берчел, Луис Нери, Оскар Валдес, Рей Варгас, Лео Санта Круз и много други. Аз съм разочарован от начина по- който се отнасят към случая с Канело, защото първо трябва да се анализират всички налични факти и след това могат да се правят крайни изводи.Ще ви дам пример със Световното първенство по футбол до 17 години, което се проведе в Мексико, през 2011 г.. Тогава 109 от 208 играчи са дали положителни допинг- проби за наличието на кленбутерол. Подобни случаи има и в бокса – с Ерик Моралес и Франсис Варгас, които имаха в организма си двойно повече от това вещество което Канело има. Не бях разочарован от положителния тест на Саул, а от начинът, по който е третиран, ме разстрои, “ каза Сюлейман

Заради положителната допинг – проба за кленбутерол на Канело Алварес, неговия планиран реванш на 5 май срещу Генадий Головкин беше отложен, а той временно отстранен. На 18 април на Канело му предстои да бъде изслушан от Алтлетическата Комисия на щата Невада.

https://photo.boxingscene.com/uploads/canelo-alvarez%20(1)_6.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *