Шампионът на UFC в средна категория Израел Адесаня няма да се бие повече тази година, за да помогне на Джуниър Фа да се подготви за боксовия му двубой срещу Джоузеф Паркър


Израел Адесаня няма да се бие отново тази година, за да помогне на съотборника си Джуниър Фа да се подготви за боксовия си двубой срещу Джоузеф Паркър. Адесаня планира да се бие за титлата на UFC в лека тежка категория при завръщането си в октагона през 2021 година.

Миналия месец звездата на UFC поднесе едно от най-добрите изпълнения кариерата си като прегази Пауло Коста.

Израел Адесаня искаше да се бие отново през декември, за да се изправи срещу победителя от Джарод Каноние срещу Робърт Уитакър, но този план се промени и сега той иска да качи категорията и да предизвика шампиона в лека тежка категория Ян Блахович.

Фа ще се изправи срещу Паркър на 11 декември в Окланд, Нова Зеландия.

Старши треньорът на Адесаня Юджийн Бареман каза:

„Аз и Тристрам [Апикота] – които ме неразделна част от треньорския екип на Израел и участваме във всяка негова битка – сме се посветили на Джуниър. Достатъчно честно е да кажем, че сега е времето на Джуниър да е в центъра на вниманието. Въпреки че Израел искаше да се бие през декември, той не иска да се бие без треньорския си екип, така че ще трябва да коригира своя график, за да се бие в началото на следващата година.

Ние сме екип – ако трябва да остъпите, защото друг боец е в центъра на вниманието, тогава Израел е повече от щастлив да остъпи, за да може Джуниър да проведе битката си. Точно така се постъпва, когато сте екип. Да, замесени са много пари, но са замесени много пари и в битката на Джуниър. Той ще вземе най-големият хонорар в кариерата си. Това е най-голямата битка в кариерата му.

Сега искаме да се бием през следващата година и предпочитаме следващата ни битка да е в лека тежка категория. Щом трябва да пренасрочим битката си през следващата година, тогава предпочитаният от нас вариант, битката, която ще опитаме да договорим доколкото е възможно, ще бъде за титлата в категория до 93 кг.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *