Хюи Фюри спря Самюъл Питър след странна контузия

Преди малко в „King Abdullah Sports City“ в Джеда, Саудитска Арабия британският претендент в тежка категория Хюи Фюри победи бившият световен шампион Самюъл Питър с технически нокаут в седмия рунд.

Победата беше втора за Фюри след поражението му от Кубрат Пулев с единодушно решение през октомври 2018 година.

38 годишният Питър възобнови кариерата си през февруари. Той се пенсионира през декември 2016 г., след като Кубрат Пулев го победи с технически нокаут в четвъртия рунд. Преди две битки, нигериецът загуби от Марио Ередия след разделно решение.

Срещата протече както се очакваше. Наднормения Питър се опитваше да скъси дистанцията и да накаже съперника си с тежките си удари, докато Фюри не спираше да се движи и да обработва нигериеца с джеба си.

В четвъртия рунд от актива на Питър беше отнета точка след като при команда „брейк“ от страна на рефера нигериецът пласира тежко кроше в главата на Фюри.

В петия рунд, Питър беше на път да бъде дисквалифициран, след като пласира многобройни удари, които бяха нанесени под кръста, или попадаха в задната част на главата на Фюри. Срещата беше изключително нечиста и неприятна за гледане. Питър размахваше пестници като селски бек.

В седмия рунд, по време размяна в близка дистанция, изглежда Питър получи контузия в рамото – или поне така твърдеше той. По време на повторенията беше трудно да се намери точния момент, кога нигериецът контузи лявото си рамо. Срещата беше спряна за известно време, преди рефера най-накрая да прекрати битката, когато Питър каза, че не може да продължи.
1 Коментар

  1. ludmil юли 13, 2019 12:18 am  Отговор

    Логичен резултат, Дори не съм изненадан от контузията на Питър. Дебел, извънформа , няма как да не се контузи:) А и по- добре да загуби „контузен“ отколкото да легне на платнището изтощен след нокаут от страна на Фюри:)

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *