Хюи Фюри: Ако не ми се беше отворила аркадата, щях да победя Пулев
Хюи Фюри, братовчед на линейния световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, отдавна се е доказал като един от най- техничените боксьори, и сега възнамерява да покаже, че може да бъде и един от най-експлозивните.Той има намерение да докаже това в очакваното му с голямо нетърпение завръщане на ринга срещу канаедаеца Крис Норрад, с когото ще се срещне на 25 май в Victoria Warehouse в Манчестър, Англия.

Това ще бъде първи двубой за Фюри след поражението му от Кубрат Пулев в елиминаторен двубой шрез октомври миналата година.

„Приоритет ми не е самата победа, а начинът по- който ще победя. Ще направя вълнуващо шоу. Този път, както в битката срещу Сам Секстън (нокаут в петия рунд за титлата на Великобритания преди 12 месеца), ще има фойерверки, „настоява Фюри, който е нокаутирал 11 съперника.

И двете поражения в 23-те срещу на Фюри бяха от двама от най-добрите боксьори в тежка категория – бившият световен шампион на WBO Джоузеф Паркър и Пулев – но стремежът му да стане един от най-младите световни шампиони в тежка категория беше осуетен от контузия (проблеми с гърба) и болест (загадъчна кожна болест, която засяга имунната му система).

„Имам голям опит и лош късмет,“ каза Фюри.
„Битката с националния герой Пулев в България ме накара да изляза от зоната си на комфорт. Даде ми безценен опит, който не можете да си купите. Откакто участвах на световното първенство за юнощи в Армениея, винаги съм бил в състояние да се изолирам от враждебната атмосфера.

След като ми се отвори аркадата от спаринг във втория рунд, нямах възможност да се концентрирам върху боя и да покажа на какво съм способен.

Лекарите ни казаха преди срещата, че аркадата ще зарасне след като бъде зашита, така че ни се възползвахме от шанса си, но тя веднага се отвори. След което огровия ни план се промени. Не можех да виждам.

Лекарят на срещата ми каза,’Само още един рунд,’. Паниксьосах се и започнах да атакувам като бесен. Това ме измори много. Нямах нормален шанс в този мач, все още съм напълно уверен, че щях да победя Кубрат Пулев, ако не се беше отворила аркадата.“

В началото на тази година Фюри абдикира от британската си корона – „нямаше какво да доказвам“ – за да се съсредоточи напълно върху покоряването на световния връх. Той знае, че впечатляващо представяне срещу Норад, със сигурност ще му осигури добро място в ранглистите на организациите.

„Нямаше много видеоклипове с Норад, така че е възможно да видим на какво наистина е способен в събота. Но той никога не е опитвал вкуса на поражението, така че това ще му даде увереност. Ще трябва да му я избия! -каза Фюри.

„Винаги е добре да се боксираш в родния си град и това е предпоставка за страхотно шоу. Възнамерявам да направя на практика всичко, върху което работих в залата.

Жадувам за най-големите битки и не се страхувам от никого в света.

Страхотно представяне в Манчесър ще ме върне в сметките.“

4 коментара

 1. Иво май 22, 2019 7:02 pm  Отговор

  Както казват монголците загубилия боец винаги има оправдание 🙂

 2. Найденов май 23, 2019 10:39 am  Отговор

  Е то на Пулев , кат му отвориха зверска аркада следващия му мач в началните рундове …,кво се случи после.. То си е част от спорта..ако имаш добра защита и си достатъчно бърз няма да могат да те ударят и да ти отворят аркада.. Кат си си слаб боксьор , ще те бият и ще кървиш и ще губиш.Пъпчивия тия неща , не ги ли знай..

  • Иво май 23, 2019 4:47 pm  Отговор

   Аркадите по скоро зависят от формата на черепа ако е с по остри черти се отварят,пък и до някъде си е малък шанс. Има боксьори ги бият като кучета и нищо им няма.

 3. Гошо май 23, 2019 11:16 pm  Отговор

  Също играе голяма рола типът кожа. Например Джошуа, Уайлдър, Чисора, Бризил, Анди Руиз се подуват по-лесно. Уайлдър и срещу Бризил се видя че започва в първи рунд. Други получават по-лесно разкъсвания като братята Кличко, Паркър, Пулев. По време на удар нашия прилича на шар пей в лицето. При други е смесица като при Ареола и Ковнацки. А някои въобще не получават грим и скулптуриране.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *