Франсис Нгану: Не виждам нужда от трета битка със Стипе Миочич

Новият крал на UFC в тежка категория Франсис Нгану коментира днешната си победа над Стипе Миочич.

„Планът беше да се отпусна и да не бързам, защото се представям най-добре, когато съм отпуснат.

Направих много тейкдауни през последните няколко месеца, това правих през по-голямата част от тренировките ми, така че не мислех за борба. Бях фокусиран да избера подходящия момент за нанасяне на удари. Вече се бях бил с Миочич и знаех, че той е силен, така че това не ме изненада, беше важно да не избързвам и да не прегоря.

Лично аз не виждам нужда от трета битка с Миочич. Той каза, че няма да стана шампион, докато не се пенсионира – може би сега ще се пенсионира. Ако не, готов съм да се бия отново с него. Загубих от него, а той е считан за най-добрия боец в тежка категория в историята, така че такъв мач има смисъл за мен.

Не забелязах голяма разлика в сравнение с първата битка. Единствената разлика е, че не се опитвах да му откъсна главата, знаех, че трябва просто да се бия, защото Стипе може да нанесе удар. ‘Хайде, имаш време, не бързай и не му давай шанс да контраатакува или да прави нещо друго.’ Знаех, че Стипе очаква да се затичам към него и той да може да контраатакува или да направи тейкдаун, така че бях търпелив.

Ако съм честен, битката с Джоунс има повече смисъл за мен, отколкото с Люис, но ще се бия с всеки от тях. Сега дивизията ще набере скорост с нов шампион, искам да съм по- активен, отколкото през последните две или три години. Искам да се бия възможно най-скоро – през юли или август.

Мисля, че физиката ми е по-скоро недостатък, отколкото предимство. Бих искал да тежа по-малко, защото в миналите битки с ДиСи Миочич тежеше по-малко и беше по-бърз, кондицията му беше страхотна. Ако можех да сваля девет килограма, бих го направил,“ каза Нгану.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.