Франк Уорън: Фюри-Джошуа няма да се проведе преди февруари 2021 г.

Франк Уорън, който заедно с Top Rank промоутират световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, заяви, че обединителния двубой с шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа вероятно няма да се проведе преди февруари следващата година.

Промоутърите на двамата боксьори се надяваха, че ще могат да организират двубоя пред декември.

Това обаче няма как да стане – с продължаващата пандемия на коронавирус.

Фюри трябваше да се изправи срещу Дионтей Уайлдър за трети път на 18 юли в Лас Вегас. Но сега тази битка ще бъде пренасрочена най- рано през октомври.

„Това ще отложи битката с Джошуа за някое време през февруари, ако стане така,“ каза Уорън.

„Затвориха Вегас, а Атлетическата Комисия на щата Невада забрани провеждането на боксовия събития. Нуждаем се от време, за да промоутираме подобаващото битката с Уайлдър, това ще продължи до есента. Проблемът е и в тренировъчните лагери, ако не успеят да се подготвят подходящо и не могат да си осигурят услугите на спаринг партньори от цял свят.

Боксьорите също така се нуждаят от дата, за да бъдат напълно съсредоточени. Те искат да бъдат в най-добрата си форма в деня на битката. Затова се нуждаят от дата, за да тренират, в момента не можем да им посочим никаква дата. Това е удар върху нашите амбиции, тъй като бихме искали да проведем третата битка през лятото, но каквото-такова. Цялатата страна е на едно и също дередже, всичко е в застой.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *