Треньорът на Руиз смята, че по- време на кантара е станала грешка

Треньорът на Анди Руиз младши вини кантара за килограмите, които неговия боксьор показа преди реваншът му с Антъни Джошуа.

Световният шампион в тежка категория бе предрекъл, че ще тежи толкова, колкото преди да нокаутира Джошуа в Ню Йорк през юни.

Но той всъщност тежеше с 7 кг повече, когато се качи на кантара в петък следобед, докато Джошуа беше с 5 кг по-лек, отколкото преди шест месеца.

Треньорът на Руиз Мани Роблес обаче смята, че шампионът всъщност ще тежи значително по-малко във вчерта на битката поради комбинацията от грешен кантар и факта, че Руиз беше напълно облечен.

На въпроса дали смята, че е станала грешка, Роблес каза пред ESPN Deportes:

„Мисля, че да. Грешката се получи заради превръщането от килограми в паундове. Вие също трябва да имате предвид, че теглото му се повиши заради дрехите му.“

Роблес смята, че Руиз всъщност е тежал 123 кг, а не обявените 128, 4 кг. Треньорът твърди още, че боксьорът му е добавил повече мускулна маса за реваншът му срещу Джошуа в Саудитска Арабия.

„Той е добре подготвен, както винаги,“ добави Роблес.1 Коментар

  1. Васил декември 7, 2019 2:06 pm  Отговор

    Кличко е казъл този трик с килограмите на Джошуа,нали са си говорили,Влад имаше много опит в маменето във всеки аспект преди мач.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *